základní skupiny - skupina F, 1. kolo
14.09.2021 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Jordan Siebatcheu (© AFP)

Young Boys senzačně porazili Manchester United, rozhodl Siebatcheu

Senzační výsledek se na úvod Ligy mistrů zrodil ve švýcarském Bernu. Domácí Young Boys porazili favorizovaný Manchesterem United 2:1, přestože skóre utkání otevřel fenomenální Cristiano Ronaldo. Klíčový moment celého zápasu nastal po půlhodině, když za hrubý zákrok vyfasoval červenou kartu Wan Bisaka. Oslabený Manchester pak inkasoval vyrovnávací gól a v poslední minutě nastaveného času po obrovské chybě ztratil i případnou remízu.

V základní sestavě nechyběl Cristiano Ronaldo, který se o víkendu trefil dvakrát do sítě Newcastlu. Doplňovat ho měli Jadon Sancho, Donny van de Beek i krajánek Bruno Fernandes. O ofenzívu domácích se zase měli starat Fassnacht, Aebischer a Elia.

Manchester United byl velkým favoritem a tuto roli začal naplňovat již po třinácti minutách. Bruno Fernandes famózním pasem našel Ronalda, ten nestál v ofsajdu a placírkou z první procedil balón mezi nohama brankáře. Manchester vedl na půdě Young Boys 1:0 a Cristiano Ronaldo po svém návratu k Rudým ďáblům vstřelil už třetí soutěžní branku.

Také domácí měli zajímavé možnosti. V ideální pozici střílel Fassnacht a De Gea výborným zákrokem udržel čistý štít. O chvíli později se ke slovu znovu přihlásil i Ronaldo a pochválit je nutno také brankáře von Ballmoose, který se rychle přemístil k tyči a pokus zneškodnil. Pro Ole Gunnara Solskjaera se všechno vyvíjelo dobře, až do 35. minuty. V tento moment obránce Wan Bisaka hrubě došlápl Martinse a sudí bez váhání vytasil červenou kartu. Pro Manchester to byla najednou velká komplikace a přestože vedl, plány mu to narušilo. Solskjaer musel v reakci na vyloučení stáhnout Sancha a nahradit jej Dalotem. Young Boys okamžitě přešli do ofenzívy a blízko vyrovnání byl Fassnacht, jehož křižná rána z voleje na vzdálenější tyč skončila těsně mimo.

Young Boys prohráli první poločas 0:1, ale z jeho pohledu bylo pořád všechno otevřené. Trenér Wagner posílil ofenzívu příchodem Siebatcheua, ale pořád platilo, že si obrana musela dávat pozor na Ronalda. Hvězdný Portugalec si zkoušel vymodlit penaltu po souboji s Camarou, ale sudí nechal správně hru pokračovat. Young Boys hledali prostor pro zakončení a Aebischer pálil hodně nad.

Švýcaři se nakonec dočkali v 66. minutě. Elia posílal balón před branku a Moumi Ngamaleu špičkou kopačky z malého vápna srovnal na 1:1. Manažer hostí Solskjaer zareagoval na vývoj zápasu překvapivým stažením Ronalda a na plac vyběhl Jessie Lingard. Young Boys cítili šanci na vítězství a pokutové území Manchesteru zásobovali centry. Pět minut před koncem pálil ze zajímavé pozice Ngamaleu, ale mířil vedle. Přesnější byl pokus Laupera, který práskl do balónu a De Gea konečky prstů vytěsnil na rohový kop! Domácí favorita výrazně přestříleli a United čekaly v nastavení krušné chvilky. Užuž to vypadalo, že utkání skončí remízou, když v tom vymyslel hrůzostrašnou přihrávku domů Lingaard a Siebatcheu tváří v tvář De Geovi vstřelil vítězný gól. Manchester už neměl čas odpovědět a z Bernu se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (571)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele