Sledujte ZÁZNAM: Vojtěch s Plagou představí výsledky plošného testování na školách

Testování dětí v základních školách

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) by měl v úterý dopoledne na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně sdělit výsledky plošného testování na školách. To započalo již začátkem září s novým školním rokem. Kromě Vojtěcha by zde měli vystoupit i ministr školství Robert Plaga (za ANO) a také ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Začátek brífinku je plánovaný na 10:30.

Vojtěch, Plaga a Dušek mají na tiskové konferenci informovat o výsledcích plošného testování na školách, které začalo s novým školním rokem. Děti musely absolvovat trojí testování. První test je čekal hned po návratu do škol, zbylé dva testy pak v průběhu následujících dní.

Rodiče dětí mohly testování odmítnout, avšak v takovém případě museli žáci na škole vždy nosit ochranu dýchacích cest. Pokud se u žáků prokázal pozitivní test na COVID-19, museli společně se svojí třídou i kantorem do karantény.

Ministři a Dušek by měli také popsat aktuální epidemickou situaci na školách. Zmíněné testování objevilo například jisté množství pozitivních žáků na ZŠ Chmelnice v Praze. Výuku to silně narušilo.

Tiskovou konferenci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha můžete sledovat živě v článku CNN Prima NEWS od 10:30.

Tagy: