Hlavní obsah

Brífink ministrů Adama Vojtěcha a Roberta Plagy

Novinky, ber
Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO) představí na středeční tiskové konferenci výsledky plošného testování ve školách. Spolu s ředitelem Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislavem Duškem se vyjádří i k epidemiologické situaci ve školských zařízeních. Brífink je naplánován na 10:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK ministrů Adama Vojtěcha a Roberta PlagyVideo: ČTK

 
Článek

Plošné screeningové testování žáků se uskutečnilo v Česku třikrát, konkrétně 1., 6. a 9. září. V celé zemi je podle statistik ministerstva školství asi 4200 základních a 1280 středních škol, 1. září do nich nastoupilo na 1,4 milionu dětí.

V prvním termínu po zahájení školního roku minulý týden testy potvrdily 116 pozitivních případů nákazy. Další výsledky zatím ministerstvo nezveřejnilo.

Testy si zatím nechte, radí školám ministerstvo

Domácí

Většina škol pak využila antigenní testy, které dostaly od státu. Pokud se rozhodly pro průkaznější PCR testy s výsledkem z laboratoře, musely si je zajistit samy. Za jeden test obdrží zpětně 200 korun. Podle ministra školství Plagy se to týká 282 škol, což je o trochu méně než při testování na covid-19 letos na jaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám