Zachrání fotbalovou Plzeň americký miliardář? Šádek po krachu v Evropě hledá partnera

Poté, co Viktoria Plzeň po nedávném krachu v předkole Evropské konferenční ligy přišla o účast v hlavní fázi této nové evropské klubové soutěže a tím pádem i o bonus ve výši 75 milionů eur z pokladny Evropské fotbalové unie UEFA, bije její vedení v čele s majitelem Adolfem Šádkem na poplach. Není tak tedy proto divu, že se nyní rozhodlo hledat potřebného strategického partnera, který by klub finančně stabilizoval. Případný zájemce o západočeský klub musí počítat s tím, že plzeňští jsou k mání za 208 milionů korun. Aktuálně se ve fotbalové zákulisí hovoří o tom, že blízko ke koupi má americký miliardář Robert Platek, jehož rodina vlastní hned několik klubů v Evropě.

O tom, že newyorský magnát Robert Platek, jenž v minulosti vstoupil do klubů jak v Itáii, tak třeba i v Dánsku a Portugalsku, má zájem i o Viktorii Plzeň, informuje deník Sport s odvoláním na nejmenovaný dobře informovaný zdroj.

„Jeho lidi už Plzeň navštívili a s panem Šádkem (současným majitelem klubu) jednali," uvedl právě tento zdroj pro deník Sport.

A kde všude konkrétně má Platek většinový podíl co se fotbalových klubů v Evropě týče? Jen během posledního roku ho získal v italské Spezii, portugalském Casa Pia AC, nebo v dánském Sönderjyske.

Pokud jde o posledně jmenovaný dánský klub, do něj Platek vstoupil loni v srpnu jen krátce před jeho vzájemným zápasem právě s Viktorií Plzeň v rámci 3. předkola Evropské ligy. Jen pro připomenutí, tehdy ho Západočeši ještě pod koučem Adrianem Gulou vyhráli s přehledem 3:0.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 32 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

před 9 hodinami

Výhled počasí: Chladno bude do konce dubna. Přibude i srážek

Nadprůměrně teplé počasí se na nějaký čas loučí s Českem. Minimálně do konce dubna mají lidé počítat s podprůměrnými teplotami, vyplývá z aktuálního měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy