Hlavní obsah

Nejhorší střídání v historii Ligy mistrů! Proč stáhl Ronalda? spílají fanoušci kouči Manchesteru United

Z rodící se euforie se záhy stala pohroma. Lepší úvod do nového ročníku Ligy mistrů si fotbalisté Manchesteru United snad ani nemohli přát. Už ve 13. minutě se trefila v Bernu proti Young Boys hvězdná posila Cristiano Ronaldo. United ale nakonec odjeli s porážkou 1:2 a kouč Ole Gunnar Solskjaer dostává od fanoušků co proto, že si dovolil vystřídat CR7 už v 70. minutě. Naštvaní příznivci píší na sociálních sítích dokonce o „nejhorším střídání v historii Ligy mistrů“.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Cristiano Ronaldo (vlevo) se v zápase Ligy mistrů s Young Boys dožaduje odpískání penalty.

Článek
Fotogalerie

Hostům z Manchesteru pořádně zavařil Aaron Wan-Bissaka, který byl po faulu na Christophera Martinse už v 35. minutě vyloučen. To sice United ještě vedli 1:0, ale bylo jasné, že na umělé trávě ve Švýcarsku je ve zbylé hodině zápasu nečeká vůbec nic jednoduchého.

A to se po změně stran začalo naplňovat. V 66. minutě srovnal Nicolas Moumi Ngamaleu a v páté minutě nastavení dokonal obrat Theoson-Jordan Siebatcheu. To už ale v dresu United nebyla portugalská úderka Ronaldo, Bruno Fernandes, kterou kouč Solskjaer stáhl ze hry krátce po domácím vyrovnávacím gólu. Místo nich poslal na hřiště duo Nemanja Matič a Jesse Lingard.

Ve studiu britské stanice Sky Sports nad tímto krokem nechápavě kroutil hlavou bývalý anglický hráč a kouč Paul Merson.

„Young Boys měli z Ronalda hrůzu. To Lingard, ten to hraje jako kdysi já, běhá si dozadu pro míče, což moc nepomáhá, když už hrajete v deseti. Domácím pak stačilo tlačit na půlící čáře, protože vzadu pro ně nebyla žádná hrozba. Když nebude hrozit vpředu, moc zápasů nevyhrajete," nechápal Mason.

Solskjaer svůj záměr vysvětlil na pozápasové tiskové konferenci. „Utkání už trvalo 70 těžkých minut, hodně se běhalo, a to jak dnes, tak v sobotním ligovém zápase. Ronaldo je výjimečný, ale musíme se o něj také dobře starat. V tu chvíli mi přišlo, že je ideální moment ho vystřídat," vysvětloval Solskjaer.

„Umělý povrch si také vybíral svoji daň. Chtěli jsme využít Nemanjovy zkušenosti, abychom víc podrželi míč a také Jesseho rychlé nohy," doplnil.

Záměr se mu ale nepovedl. United po vystřídání vítězný gól nevstřelili, navíc v páté minutě inkasovali po chybě Lingarda. Jeho malou domů doběhl Siebatcheu a rozhodl o senzačním vítězství Bernu, který mimochodem přestřílel slavný anglický tým 20:2.

„Nikdo z fotbalistů nedělá rád chyby, ale ty jsou prostě součástí téhle hry. Jsme lidé a každý fotbalista občas chybuje. Poučíme se z toho, Jesse se z toho také poučí a do dalšího ligového zápasu s West Hamem bude v pořádku zpět," zastával se Lingarda kouč Solskjaer.

Týmového ducha se snažil pozvednout po zklamání ve Švýcarsku i Ronaldo. „Nebyl to výsledek, jaký jsme chtěli, ale teď je čas se z toho oklepat a soustředit se na další zápas," vybízel spoluhráče a fanoušky na svém twitterovém účtu.

Reklama

Související témata: