Hlavní obsah

České tenistky zahájí Pohár Billie Jean Kingové duelem s Německem

České tenistky zahájí finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové v Praze 1. listopadu duelem s Německem. Druhé utkání v základní skupině se Švýcarskem sehrají podle programu, který dnes zveřejnila Mezinárodní tenisová federace ITF, v O2 areně 4. listopadu.

Foto: Sport.cz

Češky po posledním triumfu ve Fed Cupu. Uspějí i v novém formátu?

Článek

Praha získala pořadatelství mistrovství světa ženských družstev, které v novém formátu nahradilo Fed Cup, letos na konci srpna. Původně se mělo hrát na antuce v Budapešti, ale loni byl turnaj zrušen kvůli koronaviru, letos byl odložen a v květnu se maďarská metropole pořádání vzdala.

Češky dostaly do finálového turnaje pro 12 týmů divokou kartu a ve skupině D se podle losu z loňska utkají s Německem a Švýcarskem. Obhájkyně titulu z Francie budou hrát s Kanadou, která nahradila Maďarsko, a Ruskem. Austrálii čeká Belgie a Bělorusko, poslední skupinu tvoří Slovensko, Španělsko a USA.

Vítězové čtyř tříčlenných skupin postoupí do semifinále, které je na programu 5. listopadu. Finále se odehraje den nato od 16:00.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou v soutěži nejúspěšnějším týmem poslední dekády. Od roku 2011 získaly šest z jedenácti trofejí. Pět zbývajících titulů vybojovalo ještě Československo.

Naposledy slavily Češky stříbrný pohár po finále v roce 2018, přičemž tehdy se ještě hrálo starým systémem. A právě před třemi lety se v Praze hrálo o titul naposledy.

Reklama