České tenistky vstoupí do boje o Pohár Billie Jean Kingové duelem s Německem, pak vyzvou Švýcarky

České tenistky dostaly divokou kartu pro turnaj 12 týmů, který proběhne v Praze. O Pohár Billie Jean Kingové zabojují 1. listopadu v úvodním duelu s Německem, další zápas v základní skupině je čeká 4. listopadu proti Švýcarsku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítězky Fed Cupu, nyní pojmenovaného jako Pohár Billie Jean Kingové

Trofej pro vítězky Fed Cupu, nyní pojmenovaného jako Pohár Billie Jean Kingové | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Praha získala pořadatelství mistrovství světa ženských družstev, které v novém formátu nahradilo Fed Cup, letos na konci srpna. Původně se mělo hrát na antuce v Budapešti, ale loni byl turnaj zrušen kvůli koronaviru, letos byl odložen a v květnu se maďarská metropole pořádání vzdala.

Plíšková je po US Open světovou trojkou, Krejčíková sedmičkou a Kvitová uzavírá první desítku

Číst článek

Češky dostaly do finálového turnaje pro 12 týmů divokou kartu a ve skupině D se podle losu z loňska utkají s Německem a Švýcarskem.

Obhájkyně titulu z Francie budou hrát s Kanadou, která nahradila Maďarsko, a Ruskem. Austrálii čeká Belgie a Bělorusko, poslední skupinu tvoří Slovensko, Španělsko a USA.

Vítězové čtyř tříčlenných skupin postoupí do semifinále, které je na programu 5. listopadu. Finále se odehraje den nato od 16 hodin.

České úspěchy

Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou v soutěži nejúspěšnějším týmem poslední dekády. Od roku 2011 získaly šest z jedenácti trofejí. Pět zbývajících titulů vybojovalo ještě Československo.

Naposledy slavily Češky stříbrný pohár po finále v roce 2018, přičemž tehdy se ještě hrálo starým systémem. A právě před třemi lety se v Praze hrálo o titul naposledy.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme