Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Do Fed Cupu s nováčky. Proti Kanadě nastoupí Plíšková a Smitková

B. J. King Cup

  19:35
QUÉBEC (od našeho zpravodaje) - Kapitán Petr Pála dal pro víkendové dvouhry Fed Cupu v 1. kole s Kanadou šanci dvěma nováčkům. Vedle dopředu známé jedničky Karolíny Plíškové, která zápas zahájí proti Francoise Abandaové, si v sobotu zahraje Tereza Smitková. Její soupeřkou bude Gabriela Dabrowská.

Karolína Plíšková na Petru Kvitovou nestačila. foto: ČTK/AP

Šanci tak dostanou hráčky, které jsou na žebříčku nejvýše postavené z českého týmu. Plíšková, 22. tenistka světa, vyzve 18letou Abandaovou (230. na WTA), s níž se dosud nikdy neutkala.

„Snaží se držet u základní čáry, hraje z docela otevřeného postavení,“ popsal ji kapitán Petr Pála. „Její servis mi zatím nepřišel nijak skvělý. Myslím, že další Kanaďanky ji pod tlak nedostaly, předpokládám, že Kája ji tam dostane. To by mohl být klíč, obrana by nemusela být úplně to pravé.“

Česko - Kanada: 1. kolo Fed Cupu

Sobota (19.00):

  • Plíšková - Abandaová
  • Smitková - Dabrowská

Neděle (19.00):

  • Plíšková - Dabrowská
  • Smitková - Abandaová
  • Allertová, Hradecká - Dabrowská, Fichmanová

Dvacetiletá Smitková dostala přednost před zkušenější Lucií Hradeckou a zažije tak fedcupovou premiéru. „Je to velmi dobrá hráčka, myslím si, že tu hrála dobře. Věřím, že to bude dobrá volba,“ řekl Pála.

Smitková se ještě před rokem chystala na menší turnaje ITF, nyní je ve fedcupové nominaci - a rovnou se dostane do hry. „Je to skvělý pocit. Nervózní trochu budu, doufám, že to dobře dopadne,“ říkala 62. hráčka žebříčku.

S Dabrowskou se utkala dvakrát, zatím mají vyrovnanou bilanci 1:1. „Hraje přeliftovaný forhend. Její druhý servis není úplně výrazný,“ všiml si Pála u kanadské jedničky.

Vzhledem k absenci světové sedmičky Eugenie Bouchardové je český tým výrazným favoritem. „Holky na to musejí být připravené. Ne tam jít s tím, že to bude automatika, když obhajujeme titul a hrajeme proti oslabené Kanadě. Musí se to vzít velmi zodpovědně a zhostit se správně úlohy favorita,“ velí Pála.

V sobotu i v neděli se hraje od 19 hodin SEČ.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!