Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Plzeň oslaví 110 let v utkání s Dynamem. Slavii čeká vršovické derby, Spartu vyzve Jablonec

Vedoucí tým tabulky Plzeň přivítá v 8. kole fotbalové ligy České Budějovice a při utkání oslaví 110 let od založení klubu. Obhájce titulu Slavia se představí v pražském vršovickém derby na půdě Bohemians 1905 a bude hájit pozici jediného týmu, který ještě v této sezoně nejvyšší soutěže neprohrál. Vedle červenobílých se po čtvrtečním vystoupení v evropských pohárech představí ve vzájemném souboji i Sparta a Jablonec.

Plzeň v minulém týdnu porazila Spartu 3:2 a vyhrála šest z dosavadních sedmi kol. Viktoria drží v čele tabulky dvoubodový náskok na Letenské a Slavii, která má utkání k dobru.

Plzeňští s Českými Budějovicemi v lize neprohráli už 19 zápasů za sebou a z posledních devíti vzájemných duelů v nejvyšší soutěži osmkrát zvítězili.

Do výročního utkání nastoupí ve speciálních retro dresech, předcházet bude bohatý doprovodný program včetně státní hymny.

"Doufám, že na výročním utkání s Českými Budějovicemi bude podobně fantastická atmosféra jako proti Spartě. Ukázali jsme svou sílu a doufám, že na výkon se Spartou navážeme. Když takhle budeme pokračovat, věřím, že budeme mít dobré výsledky," řekl plzeňský trenér Michal Bílek.

Slavia ve čtvrtek na úvod Evropské konferenční ligy porazila doma Union Berlín 3:1. V domácí lize červenobílí neprohráli od loňského března rekordních 52 utkání za sebou a zůstávají jediným neporaženým celkem této sezony nejvyšší soutěže.

V Ďolíčku se ale slávistům poslední dobou nedařilo a dvakrát po sobě tam nezvítězili a neskórovali.

"V Ďolíčku to se Slavií bývá velký boj, nečekám moc gólů. V posledních dvou zápasech jsme tady s ní neprohráli a neinkasovali. Doufám, že se nám to povede znovu," uvedl trenér Bohemians Luděk Klusáček, který za Slavii hrával.

Kouč červenobílých Jindřich Trpišovský zase v začátcích kariéry působil u mládeže "klokanů". Asistenta trenéra Slavie Jaroslava Köstla čeká rodinný souboj s bratrem Danielem, který je obráncem Bohemians.

K duelu pohárových účastníků dojde na Letné. Sparta ve čtvrtek remizovala v Evropské lize v Kodani s Bröndby bez branek a Jablonec v Evropské konferenční lize porazil Kluž 1:0.

Letenští doma v lize se Severočechy neprohráli už 16 utkání po sobě, naposledy venku v dubnu ale soupeři podlehli. Zatímco Sparta je v tabulce druhá, Jablonci patří až 11. místo.

"Potřebujeme body. Ale samozřejmě Sparta je těžší soupeř než jiné ligové týmy, je to aspirant na titul. Na Spartě se nám v posledních letech moc nedařilo, ale vždy se najde nějaký zápas, který by to mohl změnit," uvedl trenér Petr Rada, který před angažmá v Jablonci právě Spartu vedl.

Poslední tým tabulky Liberec přivítá Mladou Boleslav a bude usilovat o první vítězství v ligové sezoně a po 12 zápasech nejvyšší soutěže.

Před týdnem v premiéře pod novým trenérem Lubošem Kozlem Slovan ztratil dvoubrankový náskok a na půdě Pardubic jen remizoval 2:2.

Na první výhru v ligovém ročníku se pokusí dosáhnout i Karviná, která v souboji mužstev ze dna tabulky bude hostit předposlední Teplice. V moravském derby pak páté Slovácko přivítá devátý Zlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články