Ronaldo opět skóroval, De Gea chytil penaltu. Manchester United otočil zápas na hřišti West Hamu

Manchester United zvítězil na půdě West Hamu 2:1 a bodově se tak dotáhl na první Liverpool. Londýští se v zápase ujali vedení po gólu Saida Benrahmy, do konce první půle ale ještě stihl vyrovnat Cristiano Ronaldo. V dramatickém závěru se za hosty nejprve trefil Jesse Lingard a domácí kapitán Mark Noble následně neproměnil pokutový kop. West Ham tak poprvé v letošní sezoně Premier League prohrál.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj mezi Cristianem Ronaldem a Vladimírem Coufalem

Souboj mezi Cristianem Ronaldem a Vladimírem Coufalem | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

Na zaplněném londýnském stadionu se hrál vyrovnaný zápas, největší šanci měl záložník United Bruno Fernandes, jehož projektil musel domácí brankář Lukasz Fabianski vytáhnout na tyč. 

Devět gólů, osm střelců. Ajax doma zničil Cambuur a po 40 letech zopakoval unikátní týmový výkon

Číst článek

Ve 30. minutě se ale ujali vedení hosté. Said Benrahma za vápnem napřáhl ke střele a s pořádnou dávkou štěstí překonal gólmana Davida De Geu. Jeho pokus totiž mimo dosah brankáře vychýlil blokující Raphael Varane. 

Vedení ale Kladivářům nevydrželo ani 5 minut. Rudým ďáblům totiž zafungovala portugalská kombinace, Bruno Fernandes našel za obranou Cristiana Ronalda a ten nadvakrát překonal Fabianského. Situaci kvůli možnému ofsajdu zkontroloval videorozhodčí a branku nakonec uznal.

Ronaldo ve druhé půli obraně domácích pořádně zatápěl, dvakrát se dožadoval penalty a ve spoustě situacích podržel West Ham brankář Fabianski. Po akci svého bývalého spoluhráče Jesseho Lingarda už ale musel kapitulovat. Angličan, který loni ve West Hamu hostoval, si našel prostor ve vápně a krásně se v 89. minutě trefil do horního rohu branky.

Hráči Manchesteru United nutí Lingarda k oslavě branky do sítě West Hamu

Příběh odpoledního zápasu, který celý odehráli Tomáš Souček a Vladimír Coufal, ale ještě nebyl u konce. Obránce hostů Luke Shaw zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil po shlédnutí videa penaltu. Pokutový kop přišel ze střídačky kopnout veterán a kapitán týmu Mark Noble, v rozhodující moment ale selhal a nechal pouze vyniknout brankáře De Geu.

Manchester United se díky vydřené výhře posouvá na druhé místo tabulky a s 13 body je na tom stejně jako konkurenční Liverpool. West Ham utrpěl první prohru a je na osmém místě.

Výsledky 5. kola anglické fotbalové ligy

Brighton - Leicester 2:1 (35. Maupay z pen., 50. Wellbeck - 61. Vardy), West Ham United - Manchester United 1:2 (30. Benrahma - 35. Ronaldo, 89. Lingard), Tottenham - Chelsea 0:3 (49. Silva, 57. Kanté, 90.+2 Rüdiger).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme