Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Yvetta Blanarovičová (57) natvrdo: Promluvila o Alzheimeru a eutanázii

Yvetta Blanarovičová o roli v Ulici: Konečně jsem odbourala toho čertíka, říká
Zdroj: Martin Procházka / eXtra.cz / Se souhlasem TV Nova
+ Další 2 fotografie
rozhovor

Yvetta Blanarovičová (57) si nedávno zahrála v nekonečném seriálu Ulice postavu Zdenky Procházkové, která trpěla  Alzheimerovou chorobou. Zdena se nakonec se rozhodla, že svůj život dobrovolně ukončí na zahraniční klinice, kde podstoupila eutanázii. V rozhovoru pro eXtra.cz herečka mimo jiné prozradila, jak se na nelehkou roli připravovala a jak moc těžké bylo zahrát takto nemocného člověka. 

"Nesetkala jsem se v rodině ani u příbuzných či kamarádů s Alzheimerovou chorobou. O té nemoci jsem potřebovala něco vědět, takže jsem navštívila Alzheimer Home. Nechápala jsem, proč se moje postava rozhodne nakonec pro eutanázii. Poté mě přivedli k těm těžkým případům a tam jsem to pochopila," řekla v rozhovoru herečka Yvetta Blanarovičová.

Roli Zdeny Procházkové sympatická herečka ztvárnila naprosto bravurně. Pravidelní diváci nekonečného seriálu Ulice se navíc hromadně shodli, že hned vedle alkoholičky Blanky je postava Zdeny jedna z nejlépe zahraných za celých patnáct let seriálu.

"Bylo to těžké natáčení. Pochopila jsem, že teď a tady je to nejdůležitější, protože nikdy nevíme, co bude v budoucnosti. Sama v sobě jsem si řekla, že si máme o to víc vážit zdraví a normálního života, který vedeme. Navštěvuji Alzheimer centra a můj pohled na tuto nemoc se určitě změnil," pokračuje.

Závěrečná scéna, kdy se Zdena Procházková v nemocnici loučí se svou dcerou Magdou, patřila mezi ty nejemotivnější.

"Měli jsme co dělat v závěrečné scéně, kdy já si řekla, ta máma nemůže brečet. Musí být skálopevně rozhodnuta a dcera musí mít jistotu, že se ta máma rozhodla a je úplně v pohodě, jít na ten druhý břeh. Hrozně to se mnou cloumalo. Regulérně jsem měla co dělat, abych se nerozbrečela, protože tam bych znejistila to její rozhodnutí," popisuje nejtěžší chvíle z natáčení herečka.

"Na druhou stranu jsem ráda, že jsem konečně odbourala toho čertíka a ty komediální role. Najednou jsem hrála mámu a ta role byla dramatická. Dělalo mi to nesmírně dobře," dodala Yvetta Blanarovičová.


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy