Hlavní obsah

Messi musel ze hřiště. Ukřivděná hvězda odmítla podat trenérovi ruku

Na něco takového nebýval zvyklý. Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Lionel Messi, jenž se zabydluje po přestupu z Barcelony v Paris St. Germain, byl v nedělním ligovém duelu s Lyonem střídán za nerozhodného stavu 1:1 už čtvrt hodiny před koncem. Své rozčarování nijak neskrýval a dal ho všem - včetně trenéra Mauricia Pochettina - velmi jasně najevo.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi z PSG po neproměněné šanci v duelu s Lyonem.

Článek
Fotogalerie

Pro Messiho šlo o debut před vlastními fanoušky v pařížském Parku princů. Zápas sice skončil výhrou domácích po obratu 2:1, nicméně pro legendárního Argentince nešlo zrovna o nejlepší zážitek.

Když jej Pochettino stáhl v 76. minutě ze hry a místo něj poslal na hřiště Achrafa Hakimiho, viditelně nasupený Messi mířil se sklopenou hlavou na střídačku a odmítl trenérovi podat ruku. Místo toho směrem ke kouči a svému krajanovi cosi naštvaně vyštěkl.

Trenér pochopitelně stažením velké hvězdy v klíčové fázi zápasu dost riskoval, ale jeho tah nakonec posvětila výhra 2:1, kterou zařídil v nastaveném čase další Argentinec Mauro Icardi.

„Každý ví, že máme skvělé hráče, máme jich v mužstvu pětatřicet. Musíme ale dělat rozhodnutí ve prospěch celého týmu. Někdy to vede k dobrým výsledkům, někdy ne. Taková rozhodnutí jsou ale nutná, i když občas část lidí naštvou," vysvětloval obezřetně Pochettino po utkání.

„Ptal jsem se ho (Messiho), jak je na tom. A on říkal, že dobře," popsal kouč inkriminovaný okamžik při střídání šestinásobného vítěze Zlatého míče.

Messi tak stále na svoji první trefu v novém dresu čeká. Minulý týden debutoval s PSG v Lize mistrů a duel v Bruggách skončil senzační remízou 1:1. I z řad expertů zaznívala kritika, že s malým Argentincem jsou Pařížané slabší než před jeho příchodem.

V neděli byl nicméně své premiérové brance v novém působišti blízko. Ve 32. minutě se dostal do šance po parádní spolupráci s Neymarem, ale brankář Anthony Lopes jeho přízemní střelu zlikvidoval. Pár minut poté pak hvězdný Argentinec pálil z přímého kopu do břevna.

PSG si po vítězství nad Lyonem, s nímž se utká Sparta ve skupině Evropské ligy, upevnili vedení v tabulce o pět bodů před velkým rivalem z Marseille. Mají ale o jeden odehraný zápas víc.

Reklama

Související témata: