Hlavní obsah

Neuvěřitelný Jágr! žasnou od Kanady po Rusko nad góly slavného veterána

Praha

Parádní závěr týdne v české extralize v podání veterána Jaromíra Jágra nemohl zůstat bez odezvy ani v zahraničí. Fanoušci a novináři ze všech hokejových zemí žasnou, jak téměř padesátiletá hvězda ještě dokáže rozhodovat zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Kladna se radují z třetího gólu v utkání proti Litvínovu (zleva) Cody Donaghey, Jaromír Jágr a Marek Baránek.

Článek

„Ve 49 letech to má pořád v sobě. Jágr dal dnes večer za Kladno dva góly," hlásil zámořský twitterový účet Hockey Night in Canada po nedělní výhře Rytířů 3:2 nad Litvínovem, kterou dvěma trefami a jednou asistencí Jágr zařídil.

Respektovaný kanadský server TSN už upozorňoval na Jágrovou páteční trefu proti Liberci. „Pořád jede!" chválil nejlepší Evropana v historii NHL.

Potlesk sklízí slavná 68 i ze severu Evropy. „Neuvěřitelný Jaromír Jágr. 49letá legenda stále hraje na nejvyšší úrovni a má stále impozantní sílu," píše například finský server mtvuutiset.fi, který popisuje úchvatnou a nevídaně dlouhou Jágrovu kariéru a připomíná, že v domácí soutěži slavný křídelník debutoval už v sezoně 1989/90.

O jedinečném počinu hrajícího majitele Kladna referují i v Rusku, kde Jágr v minulosti oblékal dres Omsku. „49letý Jágr dal dva góly v jednom zápase. Po čtyřech utkáních už má statistiku 3+1, tedy bod na zápas," uvádí server sports.ru.

Reklama