ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 6847 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Zuzana Mikulcová se spojila i s Jakubem Königem

0 jsk 20.9.2021

Mezinárodní audiovizuální projekt Fúzie zpěvačky a skladatelky Zuzany Mikulcové dostal finální podobu alba. Výjimečné hudební spojení s Danem Bártou, Barborou Mochowou, Larou Abou Hamdan a Peterem Lipou doplňuje poslední skladba Můj stín s frontmanem české skupiny Zvíře jménem podzim, známého také pod projektem Kitchen, Jakubem Königem.

Jakub König v projektu Fúzie kromě skladby Můj stín, v které spolu se Zuzanou Mikulcovou i zpívá, spolupracoval na textu ke skladbě Zítra ráno. „Musím říct, že pro mě bylo napsání obou textů do projektu Fúzie docela oříšek. Zuzana a její chlapci se svižně pohybují v žánrových vodách, které pro mě byly donedávna docela neprozkoumané. A oba texty vznikaly dlouho a v mnoha různých verzích, aby se pak najednou vylouply v té finální během okamžiku. Byla to velká lekce v otevřenosti i v důvěře, že to dobře dopadne. To se nakonec i stalo. A rád bych Zuzce a celému projektu Fúzie poděkoval za nevšední zážitky a nečekaná propojení,“ řekl o spolupráci Jakub König.

Zvuková a obrazová podoba všech skladeb projektu Fúzie vzniká vždy dohromady a naživo. Nahrávání skladby Můj stín proběhlo v kavárně Styl a interiér v centru Prahy ve Vodičkově ulici. Atmosféru nočně-ranního hudebního setkání Zuzany Mikulcové a Jakuba Königa s hudebníky Michalem Šelepem, Gáborem Tokárem a producentem Andrejem Hruškou obrazově zaznamenal a do videoklipu zpracoval Dominik Janovský.