Hlavní obsah

Střelec z permské školy je v kritickém stavu

Perm

Osmnáctiletý Timur Běkmansurov, který v pondělí střílel v areálu univerzity v Permu, zůstává v kritickém stavu. List Kommersant původně uváděl, že zemřel. Protože se střelec bránil zadržení, museli proti němu policisté použít zbraň. Při útoku Běkmansurova zahynulo šest lidí a 24 se zranilo.

Foto: properm.ru

Ošetřovaný Timur Běkmansurov před univerzitou v Permu

Článek

Vyšetřovatelé po zásahu uvedli, že byl střelec převezen v těžkém stavu do nemocnice a zatím ho nebylo možné vyslechnout. Byl intubován a hospitalizován na ARO, kde byl napojen na umělou plicní ventilaci.

Střelba na permské univerzitě si vyžádala osm mrtvých, studenti vyskakovali z oken

Evropa

Podle kanálu 112 na Telegramu zemřel při operaci. Tento kanál už dříve avizoval jeho smrt, ale pak to vyvrátil. Nyní ale má jeho smrt potvrzenou z několika zdrojů list Kommersant. I tato informace se ale ukázala být mylná.

Běkmansurov začal střílet kolem půl dvanácté místního času v areálu permské univerzity krátce před tím, než skončila přestávka. V tu dobu bylo mnoho studentů před jednotlivými budovami.

Foto: properm.ru

Timur Běkmansurov

Poté, co byl zneškodněn, byla u něj zajištěna střelná zbraň s dlouhou hlavní, munice a nůž, uvedl podporučík policie Konstantin Kalinin, který byl u Běkmansurova první.

„Když jsem k němu doběhl, zaznamenal jsem jeho pohyb, odhodil jeho střelnou zbraň, nůž i patrony stranou a začal jsem mu poskytovat první pomoc,“ uvedl Kalinin.

Na místě zasahovala jako první hlídka dopravní policie, uvedla mluvčí ministerstva vnitra Irina Volková. Střelec proti nim obrátil zbraň a začal pálit.

BEZ KOMENTÁŘE: Studenti skáčou z oken univerzity v Permu.Video: properm.ru

„Odvetnou palbou příslušník dopravní policie zasáhl střelce, běžel k němu a začal mu poskytovat první pomoc,“ uvedla Volková. Pomoc mu poskytovali dva policisté.

Útok si vyžádal šest mrtvých a 24 zraněných, z nichž část skončila v nemocnici. K vysokému počtu zraněných přispělo i to, že studenti v jedné budově začali skákat z okna v prvním patře.

„Odpad jako já zničí vše kolem.“ Střelec z permské školy prošel psychotesty

Evropa

Běkmansurov před smrtí zveřejnil na sociální síti VKontakte text plný nenávisti ke společnosti, ve kterém odhalil plán zabíjet.

Nenáviděl lidi i prostředí, v němž žil, zejména domy z padesátých let. V jednom takovém žil se svou matkou od roku 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám