Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stálice české hudební scény Lenka Filipová (70) může být na svou dceru Lenku, vystupující pod uměleckým jménem Lenny (30), velmi pyšná. Mladá zpěvačka vstoupila do hudebního světa v roce 2013 a od té doby její popularita jen vzkvétá.

Šoubyznys si Lenny všiml hned v debutujícím roce, kdy na hudebních cenách Anděl získala ocenění pro objev roku. O tři léta později vyšla její první deska Hearts, která sklidila mimořádný úspěch u diváků i kritiky a Filipová si za ni odnesla čtyři Anděly: v kategoriích album, skladba, zpěvačka i videoklip.

Vystoupení Lenky Filipové a její dcery Lenny na E.ON Energy Globe. Zazněla novinky Sami nejsme nic i legendární hit Prý se tomu říká láska.

Mladá zpěvačka boduje nejen v Česku, ale i na zahraniční scéně a v mezinárodním kontextu. Po úspěchu písně Hell.o v Itálii byla Lenny letos vybraná do kampaně EQUAL streamovací platformy Spotify. V rámci té se objevila na nejslavnější reklamní ploše světa - na Times Square. Lepší místo pro reklamu si člověk přát nemůže.

Lenny zpívá převážně v angličtině, ale není to pravidlo. Její nejnovější píseň je česká, jde o duet s maminkou k seriálu Kukačky Samotní nejsme nic. Zazněla i na vyhlašování ekologických cen E.ON Energy Globe, kde obě vystoupily. V rámci koncertu, který si můžete pustit na přiloženém záznamu, došlo i na legendární hity jako Prý se tomu říká láska nebo Za všechno může čas.

Reklama

Další články

Načítám