Foto: se svolením Google

Únik naznačuje, že řada Pixel 6 nabídne až 33W drátové nabíjení

Zatímco netrpělivě očekáváme uvedení nejnovějších Pixelů 6, máme tady další únik. Podle něj se zdá, že nová řada telefonů přinese také rychlejší nabíjení. Je přitom potřeba připomenout, že od původního Pixelu z roku 2016 Google každou řadu těchto telefonů dodával s 18W nabíječku USB-C. Každopádně nyní by se to konečně mohlo změnit. Alespoň jeden model (konkrétně Pixelu 6 Pro) by totiž měl podporovat 33W kabelové nabíjení.

Nejde přitom o zcela novou zprávu. Již před měsícem totiž přišel leaker Yogesh Brar s tím, že nová řada telefonů by mohla 33W nabíjení podporovat. Každopádně tyto starší informace byly sporné, jelikož leaker výslovně nepotvrdil, zda jsou 33W nabíječky skutečně určeny pro novou řadu smartphonů. Každopádně s novými informacemi se zdá, že měl pravdu.

V řadě zemí na prodej elektroniky dohlíží regulační úřady (v USA jde o známý FCC). Dokumenty, které tyto úřady schraňují, přitom mohou často posloužit jako velmi dobrý zdroj informací o chystaném elektronickém zařízení. To se stalo i nyní. Informace o rychlostech nabíjení se totiž objevily na regulačním štítku telefonu Pixel 6 Pro (ten musel být předložen kvůli certifikaci pro prodej na Tchaj-wanu).

Tento regulační štítek se objevil na webu NCC. Ve spodní části regulačního štítku se nachází informace o podporovaných rychlostech nabíjení: 5V/3A (15W), 9V/2A (18W), 9V/3A (27W) a 11V/3A (33W). To tedy znamená, že 33 W bychom se minimálně u modelu Pixel 6 Pro skutečně měli dočkat. Ostatní modely nemají certifikaci NCC, takže prozatím nemůžeme s jistotou říci, že nabídnou stejnou rychlost nabíjení (i když je to pravděpodobné).

Prozatím se také zdá, že Google nebude 33W nabíječku prodávat s telefonem, ale uživatelé si ji budou muset zakoupit zvlášť.

Zdroj: xda-developers.com