Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Mužovi bez rúška nechcel na benzínke predať pivo: Vrátil sa so zbraňou a zastrelil pokladníka (†20)!

Na benzínke došlo k tragédii. Muž zastrelil pokladníka.
Na benzínke došlo k tragédii. Muž zastrelil pokladníka. (Zdroj: Policajné prezídium Trier, YouTube/newstrier)

BERLÍN - Muž odmietajúci nosiť rúško zastrelil pokladníka čerpacej stanice v západonemeckom meste Idar-Oberstein. O víkendovom incidente podľa agentúry DPA informoval príslušný štátny zástupca. Muž sa údajne rozčúlil, že mu pokladník nechcel predať pivo, pretože nemal chránené dýchacie cesty, ako v Nemecku nariaďujú protiepidemické predpisy.

Rakúšan (29) celé týždne plánoval vraždu: Zabiť muža mal z absolútne šialeného dôvodu!

Štyridsaťdeväťročný Nemec bol zatknutý a je podozrivý z vraždy. Podľa štátneho zástupcu Kaia Fuhrmanna sa priznal, že zabil 20-ročného študenta, ktorý bol na čerpacej stanici na brigáde, mierenou strelou do hlavy.

Podľa vyšetrovateľov sa podozrivý sťažoval na situáciu okolo koronavírusovej pandémie. Cítil sa byť zatlačený do kúta a uviedol, že "nevidel iné východisko", než to dať najavo. Obeť sa mu pritom zdala byť "zodpovedná za celkovú situáciu, pretože presadzovala pravidlá", uviedol Fuhrmann.

Svoje vyhrážky aj naplnil

Muž v sobotu okolo 19.45 h vstúpil do predajného priestoru čerpacej stanice bez rúška a pri pokladni chcel zaplatiť dve balenia po šiestich pivách. Pokladník ho upozornil na povinnosť mať rúško, načo zákazník odišiel a hrozil rukou, vyplýva z vyšetrovania.

Zhruba o hodinu neskôr sa muž na benzínke objavil znova. Tentoraz mal nasadené rúško, vzal balenie pív a šiel k pokladni, kde si rúško zložil. Pokladník ho opäť nabádal k dodržiavaniu povinnosti. Páchateľ však vytasil revolver a mladíka zastrelil.

Chcel sa sám prihlásiť na polícii?

Podozrivého v nedeľu ráno zadržali priamo v policajnom areáli v Idar-Obersteine. "Predpokladáme, že sa chcel sám vydať," povedal policajný prezident v Trieri Friedel Durben. "Je to v každom prípade zvláštny prípad: Na policajnom prezídiu v Trieri, ani v krajine Porýnie-Falcko sme ešte nemali taký trestný čin, pri ktorom by sa dala tušiť súvislosť s koronavírusom," povedal Durben.

Muž sa počas vypočúvania priznal, že "odmieta dodržiavať opatrenia proti šíreniu koronavírusu". Čin podľa vlastných slov spáchal "z hnevu". Vyšetrovatelia meno páchateľa nezverejnili. Spresnili však, že išlo o muža nemeckého pôvodu, ktorý žije v meste Idar-Oberstein a doteraz nemal žiadny záznam v registri trestov. Vyšetrovatelia pri domovej prehliadke našli okrem revolvera aj ďalšie zbrane a strelivo. Podľa prokuratúry muž nemal zbrojný preukaz. Odkiaľ si zaobstaral zbrane, je v tejto chvíli predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: StreľbaČerpacia stanicaRúškoNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu