ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13262 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Thom Artway poprvé česky ve své písni

0 jsk 21.9.2021

Thom Artway je písničkář a držitel řady ocenění. Mezi jeho nejúspěšnější počiny patří singly I Have No Inspiration a All I know. Nyní Tomáš Maček, a.k.a. Thom Artway, zahajuje spolupráci s Universal Music vydáním prvního singlu z řady skladeb s českými texty, které v příštím roce vyústí v nové album. Píseň se jmenuje Nezapomenout.

Čeština ale není pro Thoma Artwaye úplnou novinkou. S rodným jazykem koketoval už před dvěma lety, když vydal cover písně Anděl Karla Kryla, v televizním scénickém ohlédnutí za tvorbou Václava Neckáře ztvárnil skladbu Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě nebo když letos hostoval na singlu Bílé šaty od Štěpána Urbana.

Thom Artway se i díky těmto skladbám zbavil ostychu ze zpěvu v rodném jazyce a rozhodl se otevřít úplně novou kapitolu své hudební kariéry. „Píseň Nezapomenout je o vzpomínce na osobu, se kterou jsme prožili kus života. S osobou, se kterou sice již dávno nejsme v kontaktu, už ji vlastně neznáme, ale občas letmo vzpomeneme na hezké chvíle, které jsme spolu zažili,“ přibližuje smysl písně osmadvacetiletý rodák z Vlachovic.

Text k této energické baladě protkané smyčcovými party napsal Ondřej Jurásek, o produkci se postaral úspěšný producent Johnny Rainbow (Mirai, Jelen, Kryštof, Pokáč) a videoklip, který se z velké části natáčel v lokalitě u jezera Venuše, natočil David Van. Ve snímku si zahrál i sám Thom Artway, herečka Karolína Růžičková a zpěvákův starší bratr Lukáš, který ztvárnil jeho starší já.

(foto: Alexandra Hrašková)