ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 10147 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Festival japonského filmu ve zkrácené verzi

0 jsk 21.9.2021

Po půlročním odkladu přinese festival Eigasai 2021 opět Japonsko do pražského kina Lucerna. Akce proběhne ve zkrácené verzi 24. až 26. září, ale i tak se diváci mohou těšit na premiéru tří japonských filmů s českými titulky a zábavné sobotní odpoledne ve společnosti geniální komedie kjógen v češtině a energického bubnování na japonské bubny z Okinawy.

„Letošní filmy nabídnou unikátní pohled na japonskou společnost. A to nejen na tu současnou, ale i tu budoucí. Motto festivalu je Na hraně! a vyjadřuje jednak nasazení všech organizátorů akce, kteří ji dokázali i přes obtížné podmínky uspořádat, tak odráží fakt, že prostřednictvím filmů tentokrát vstoupíme daleko za hranice společenských pravidel, která jsme jinak u Japonska zvyklí vnímat,“ říká jeden z pořadatelů festivalu Ondřej Hýbl, předseda Česko-japonské společnosti.

Festival zahájí 24. září v 18 hdoin film Randen, ve kterém se protíná reálný svět s mystickým. Jezevec a liška, typičtí představitelé japonských nadpřirozených postav, jsou průvodčími snového vlaku, ve kterém se potkává rozmanitá společnost.

V dalším snímku, nazvaném Deset let, nabízí pět současných režisérů pohled do také možné blízké budoucnosti Japonska. Produkce tohoto filmu se ujal oceňovaný režisér Hirokazu Koreeda, jehož snímky známe i z českých kin.

Třetí film Tokijští milenci pak přinese v neděli 26. září pohled na složitost i živelnost skrytého života mileneckého páru. Tento snímek je určen publiku již za hranou dospělosti.