Martincová v tříhodinové bitvě udolala Siniakovou a je v Ostravě první postupující Češkou

Tereza Martincová vyhrála bitvu českých tenistek v 1. kole turnaje WTA v Ostravě. V souboji hráček startujících na J&T Banka Ostrava Open na divokou kartu odvrátila v duelu s Kateřinou Siniakovou mečbol a zvítězila 5:7, 6:4 a 7:6 za tři hodiny a šest minut.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Ve vyrovnaném utkání plném dlouhých výměn ztratily obě hráčky šestkrát servis. V první sadě zvládla koncovku lépe Siniaková, ve druhé dobře bránící Martincová. Ve třetím setu šla Siniaková do brejku na 1:0, ale v šesté hře soupeřka srovnala na 3:3 a další brejk už nepřišel.

Krejčíková se Siniakovou potvrdily účast na turnaji družstev Poháru Billie Jean Kingové v Praze

Číst článek

Duel rozhodl tie-break, který odrazil vývoj utkání. Siniaková začala skvěle a vedla 5:0, ale poté slavila úspěch Martincová a vyrovnala na 5:5. První mečbol měla Siniaková, ale trefila síť. Pak měla šanci Martincová a uspěla při druhém mečbolu díky chybě soupeřky.

Ve druhém kole se šestadvacetiletá Martincová střetne s letošní finalistkou Roland Garros a turnajovou pětkou Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska.

Ještě v delším dramatu porazila Kazaška Julia Putincevová Číňanku Čang Šuaj 5:7, 7:6, 6:4. Na kurtu hráčky strávily tři hodiny a 24 minut. Nejdelší zápas ženské dvouhry letos odehrály Kristína Kučová a Jekaterina Gorgodzeová, které v Gdyni bojovaly ve čtvrtfinále ještě o půl hodiny déle.

Putincevová ztratila úvodní set po hodině a čtvrt v koncovce a ve druhé sadě čelila za stavu 4:5 při podání Číňanky mečbolu. Dokázala ho ale odvrátit a výhrou 9:7 v tie-breaku si vynutila třetí set. Ten jako jediný trval méně než hodinu, reprezentantka Kazachstánu ho získala za 56 minut a zajistila si právo vyzvat ve 2. kole nejvýše nasazenou Igu Światekovou z Polska.

Ve středečním programu nastoupí nejdříve od 18.00 druhá nasazená Petra Kvitová v utkání druhého kola proti Anastasii Potapovové z Ruska, která postoupila z kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme