Martincová ocenila atmosféru v Ostravě i výkon Siniakové. ‚Tohle je na tenisu krásné,‘ říká po obratu

Tenistka Tereza Martincová v Ostravě porazila Kateřinu Siniakovou 2:1. Dramatický duel halového turnaje WTA rozhodl až tie-break ve třetím setu. Tereza Martincová odvrátila mečbol a sama se poté radovala z postupu do druhého kola hlavní soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Musím říct, že atmosféra byla neskutečná. Diváci fandili výborně na obě strany, takže jsme měli dobrou obě dvě. Kačka teď hraje skvěle, obě jsme předvedly výborný výkon a těžké výměny,“ říká Tereza Martincová. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Terezy Martincové a Kateřiny Siniakové po vzájemném zápase v Ostravě

V tie-breaku dokonce prohrávala 0:5, přesto dokázala strhující zápas otočit.

„Tenis je krásný v tom, že do posledního balónku se to dá zvládnout, tak jsem si řekla, že to zkusím uhrát. Míček po míčku, nekazit a prostě to nějak stáhnout. Snažila jsem se být koncentrovaná,“ popisuje své myšlení vítězka českého derby Tereza Martincová, která si po zápase vychutnala bouřlivé ovace publika.

„Určitě to bylo náročné, jak je vidět na skóre. Myslím si, že jsem předvedla dobrý výkon, bohužel se mi nepovedl konec. Musím si z toho ale vzít to pozitivní, hrála jsem solidně. Mrzí mě, že to takhle dopadlo, ale vyhrát může jen jeden,“ dodává Kateřina Siniaková, která se turnajem loučí.

Ve druhém kole se Tereza Martincová střetne s letošní finalistkou Roland Garros a turnajovou pětkou Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska. Další Češka Petra Kvitová se utká také s Ruskou Anastasii Potapovovou.

Živé vstupy z turnaje uslyšíte na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport. 

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme