Pelého zdravotní stav po operaci se zlepšuje. Na videu ukázal fanouškům, jak šlape na rotopedu

Zdravotní stav brazilské fotbalové legendy Pelého, který se v nemocnici v Sao Paulu zotavuje po operaci nádoru ve střevě, se zlepšuje. Osmdesátiletý trojnásobný mistr světa na instagramu zveřejnil video, jak šlape na rotopedu, a doufá, že bude brzy propuštěn do domácí péče.

Tento článek je více než rok starý.

Sao Paulo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý brazilský fotbalista Pelé

Bývalý brazilský fotbalista Pelé | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

„Přátelé, zveřejňuji tohle video, které dnes natočila moje žena, abych se s vámi podělil o svou radost. Jsem obklopen starostlivou a povzbudivou péčí, díky čemuž se každý den cítím o něco lépe. Pokud to tak půjde dál, brzy se vrátím domů do Santosu,“ napsal v úterý Pelé. 

Slavného sportovce operovali 4. září v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu poté, co při rutinní prohlídce odhalili nádor. Rekonvalescence probíhala uspokojivě, ale v pátek se kvůli dýchacím problémům z preventivních důvodů nakrátko vrátil na jednotku intenzivní péče.

Pelé šlape na rotopedu

„Nejlepším lékem je dobrá nálada a té mám na rozdávání. Jsem plný vděku za podporu, kterou jsem od vás dostal,“ vzkázal legendární fotbalista o den dříve.

V posledních letech řešil Brazilec za pomoci lékařů problémy s prostatou, kyčlí, páteří či močovými kameny. Kvůli tomu musel nejlepší sportovec 20. století v anketě Mezinárodního olympijského výboru výrazně omezit svoje veřejné aktivity.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme