Redneck s Petrem Boháčkem: Jak se proměnila americká zahraniční politika od nástupu Bidena?

Hostem aktuálního dílu podcastu Redneck je analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky Petr Boháček, s nímž jsme mluvili o tom, jak se za uplynulý rok (ne)proměnila americká zahraniční politika.

Americký prezident Joe Biden je v úřadě už přes tři čtvrtě roku. Na rozdíl od domácí politiky není úřad amerického prezidenta ve sféře zahraniční politiky až tak vázán vůlí Kongresu. Zatímco domácí agenda postupuje Kongresem jen pomalu, v zahraničí má Biden doznačné míry volnou ruku. Jak se nový prezident staví k Evropě, Číně nebo mezinárodní spolupráci v boji proti klimatické změně? A dalo se kontroverzní stažení vojsk z Afghánistánu provést lépe? To vše se dozvíte v aktuálním Rednecku, tentokrát z úst analytika Petra Boháčka.

Všechny díly podcastu si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na SpotifyApple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Podrobnější aktuality o USA si můžete přečíst na Substacku podcastu. Vznik Rednecku podporuje kromě Alarmu sesterský projekt Voxpot.

Čtěte dále