Foto: se svolením The Pokémon Company

Pokémon TCG Live je digitální verzí oblíbené karetní hry

Fanoušky Pokémonů jistě potěší nejnovější zpráva. Společnost The Pokémon Company International totiž oznámila zbrusu nový herní titul pro zařízení se systémem iOS a macOS. Jde o online verzi Trading Card Game, která jednoduše nese název Pokémon TCG Live. Prozatím neznáme přesné datum vydání, každopádně společnost slibuje, že se k uživatelům dostane v podobě free-to-play již brzy. Kromě tabletů, PC a Maců se hra dostane i na chytré telefony.

Společnost The Pokémon Company International toto oznámení vydala v době, kdy pokračují oslavy 25. výročí založení značky. „Když se ohlédneme zpět na 25 let Pokémonů, musíme si připomenout, jak silným pilířem této franšízy byla hra Pokémon Trading Card Game a jak si ji oblíbili začínající i zkušení hráči,“ uvedl Barry Sams, viceprezident Pokémon TCG ve společnosti The Pokémon Company International. „Pokémon TCG Live půjde ruku v ruce se stolní verzí, kterou fanoušci znají a milují, a uvítá novou éru digitálního hraní, kdy mohou hráči z celého světa hrát společně bez ohledu na to, jakou platformu preferují.“

Podobně novinka Pokémon TCG Live by podle svých tvůrců měla být vhodná jak pro úplné začátečníky, kteří s touto verzí Pokémonů nemají žádné zkušenosti, tak i pro stávající hráče, kterým nabídne další postup a nové možnosti.

Není překvapením, že základem hry bude nákup balíčků a sestavování setu karet, s nímž hráči soupeří. Kromě toho si hráči budou moci přizpůsobit své avatary, účastnit se úkolů nebo využít další prvky monetizace včetně battle passů. Hra bude navíc po svém spuštění nadále aktualizována o nový obsah i funkce.

Zdroj: 9to5mac.com