Foto: Unsplash

Oficiální zpráva mluví jasně. Telefonu OnePlus 9T se nedočkáme

Nyní máme konečně jasno – společnost OnePlus totiž potvrdila, že letos nevydá vlajkovou loď řady T, tedy model OnePlus 9T. Oficiální oznámení společnosti (které proběhlo na tiskové konferenci v rámci oznámení jednotného operačního systému) tak potvrdilo dosavadní zprávy, které o vynechání této řady spekulovaly. Řadu T přitom společnost OnePlus pravidelně vydávala od roku 2016.

Každopádně ačkoli se OnePlus 9T nedočkáme, OnePlus uvedla, že chystá další modely. A přestože s jistotou nevíme, co měla na mysli, zdá se, že jde o OnePlus 9RT. Nutno také připomenout, že OnePlus se nedostatkem nových zařízení rozhodně trápit nemusí. V letošním roce například (a mimo jiné) vydala v rámci své řady OnePlus 9 model OnePlus 9R. Tento smartphone je ale mnohem spíše rebrandovaným OnePlus 8T, což ale nemusí být nutně špatně.

Chystaný OnePlus 9RT pak bude upgradem OnePlus 9R. Co se týče specifikací, měl by nabídnout 120Hz AMOLED displej, vyšší verzí Qualcomm Snapdragon 870, 4 500mAh baterii s podporou 65W rychlého nabíjení a 50Mpx primární snímač fotoaparátu Sony IMX 766.

Novinka by navíc mohla být na trh uvedena již v průběhu příštího měsíce. Nedávný únik pocházející od známého leakera OnLeaks navíc naznačuje, že by mohlo jít o datum 15. října. Tou horší zprávou je, že podobně jako OnePlus 9R bude pravděpodobně i nový model exkluzivní pouze pro indický a čínský trh.

Kromě nových telefonů společnost OnePlus údajně pracuje také na dvojici nových bezdrátových sluchátek OnePlus Buds Z2. Podle některých informací by tato sluchátka mohla být vybavena funkcí ANC. Představeny budou možná již v říjnu (pravděpodobně společně s OnePlus 9RT).

Zdroj: xda-developers.com