Kvitová v Ostravě dokázala udolat mladou Rusku Potapovovou a postupuje do čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová vydřela na turnaji v Ostravě pošesté v sezoně postup do čtvrtfinále. Druhá nasazená česká reprezentantka, která měla na domácím podniku v úvodním kole volný los, zdolala ruskou kvalifikantku Anastasii Potapovovou 6:1, 6:7, 6:3. Její soupeřka pro páteční duel o semifinále vzejde z utkání mezi Alison Riskeovou z USA a Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Své zápasy v Ostravě zvládly i dvě bývalé vítězky Roland Garros. Zatímco šampionka z Paříže z roku 2017 Jelena Ostapenková z Lotyšska zkompletovala seznam postupujících do 2. kola, loňská královna antukového grandslamu Iga Świateková se stala první čtvrtfinalistkou akce kategorie 500 nazvané J&T Banka Ostrava Open.

Murray vyzval Brity ke změně poměrů v tenise. Nechce, aby na zisk grandslamu čekali dalších 44 let

Číst článek

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová v první sadě navázala na své úspěšné fedcupové bitvy v Ostravě. Brzy vedla 3:0, hrála rychle a dvacetiletá soupeřka jí pomáhala chybami. Po dvojchybě Potapovové, 92. hráčky žebříčku WTA, vedla domácí levačka 5:1 a po půlhodině úvodní dějství uzavřela.

Po vítězném míči z forhendu se dostala Kvitová ve druhé sadě do brejku na 3:2. Fanoušci domácí hvězdu roztleskávali, když se jí nedařilo, přesto Kvitová od stavu 4:2 ztratila tři hry a čelila dvěma setbolům, ale pomohla si servisem. V tie-breaku už ale třetí šanci soupeřka využila a vynutila si rozhodující set.

V něm jednatřicetiletá svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka sice jako první přišla o servis, dokázala ale ihned odpovědět. V osmém gamu využila slabší chvilky soupeřky na podání, ujala se vedení 5:3 a při svém podání pak světová desítka zápas uzavřela.

Čtvrtfinále si zahraje pošesté v sezoně, dál se dostala jen cestou za titulem v Dauhá a na trávě v Bad Homburgu.

Dvacetiletá Świateková hraje poprvé v kariéře na okruhu WTA v roli turnajové jedničky. V prvním kole měla také volný los a ve druhém zdolala dvakrát 6:4 Julii Putincevovou z Kazachstánu. 

Finalistka turnaje v Lucemburku z minulého týdne Ostapenková si v 1. kole poradila 6:4 a 6:0 s Ruskou Annou Blinkovovou. V boji o čtvrtfinále Lotyšku čeká ve čtvrtek utkání s turnajovou čtyřkou Marií Sakkariovou z Řecka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme