Zilky Oblicej

Rozšířené kapiláry trápí velké procento žen. Účinný lék si lze vyrobit z jedné obyčejné zeleniny

Mnoho žen po celém světě trápí popraskané nebo rozšířené žilky nebo kapiláry. Pokud se tak stane, většinou se to děje na obličeji, kde jsou jasně viditelné. Pomoci může nejen laser nebo přípravky k tomu určené, ale můžete vyzkoušet také domácí metodu, která by měla zabrat.

Boj s kapilárami vyhrajete pomocí česneku

Česnek je surovina, které pomůže snad na všechny zdravotní problémy. I tady je tedy namístě vyrobit si něco z něj. Rozšířené kapiláry nejsou nic příjemného pro nikoho, zvlášť pokud jste vyzkoušeli snad všechny způsoby, jak se jich zbavit nebo je alespoň zamaskovat. Vyzkoušejte proto obyčejný česnek. Deset stroužků oloupejte, nasekejte, přidejte k nim půl sklenice olivového oleje a šťávu z jednoho citronu.

Mohlo by vás zajímat:  Rostliny na zahradě potřebují péči po celý rok, stačí ale dodržet pouze několik kroků
Zdroj obrázku: Pixabay

Vložte všechno do sklenice, zavíčkujte a dejte do chladu. Druhý den ráno vše důkladně zamíchejte, počkejte asi minutu a následně sceďte směs přes gázu. Vetřete si směs do oblastí, kde máte problémy – často to bývají lýtka a stehna – prostě tam, kde jsou žilky viditelné pouhým okem. Po deseti minutách umyjte vlažnou vodou, nezapomeňte masírovat. Již po několika týdnech při masáži dvakrát týdně byste měli vidět první rozdíly.

Kvalitní krémy mohou pomoci, stejně jako laser

Na žilky můžete vyzkoušet také pleťové oleje, skvěle fungují například ty s vitaminem E nebo jojobovým olejem. Jestli máte svůj oblíbený olejíček, můžete do něj přidat například mandlový olej, špenát nebo olej z mrkve. Pak aplikujte přímo na postiženou oblast a masírujte. Zkusit můžete také séra a krémy, které jsou přímo vyrobené na rozšířené žilky. Měly by zamezit červenání pokožky a zklidnit ji, postupně by žilky měly vymizet.

Mohlo by vás zajímat:  Jarní výhonky jsou krásnou dekorací na stůl i zpestřením jídelníčku
Zdroj obrázku: Freepik

V nejhorším případě ale můžete zajít na laserovou operaci, která nebolí, a budete mít klid na delší dobu. Na rozšířené kapiláry by si měli dát pozor hlavně lidé, kteří v práci často několik hodin stojí nebo jsou na nohou – patří sem hlavně letušky, servírky nebo lékařky či zdravotní sestry. Péče o pokožku by se neměla nikdy podcenit, protože následky mohou být nepříjemné.

Zdroj: https://delawareadvancedveincenter.com/blog/how-to-treat-spider-veins-on-your-face/
Přidat na Seznam.cz