Herbal Tea 1410565 1280

Bylinné čaje tělu pomáhají vrátit se zpátky do rovnováhy. Někdy ovšem mohou uškodit

Používáte-li již léta infuze sušených bylinek k podpoře léčby různých nemocí, jistě znáte jejich zázračnou moc. Bylinné čaje jsou také skvělým způsobem, jak očistit své tělo od toxinů a posílit své zdraví. Velká síla rostlin má ovšem i důsledky, na které většina lidí vůbec nemyslí.

Kopřivy

Účinky kopřiv jsou známé již mnoho let. Získaly si popularitu díky svým antibakteriálním vlastnostem a často se označují za přírodní antibiotikum. V současnosti se přitom nejčastěji konzumují prostřednictvím čaje. Nálev z listů kopřivy může skvěle nahradit černý čaj. Můžete ji navíc konzumovat v klidu i před spaním, protože na rozdíl od černého čaje neobsahuje žádné stimulační látky.

Mohlo by vás zajímat:  Bylinky podle znamení zvěrokruhu. Zjistěte, která je nejlepší právě pro vás
Zdroj obrázku: Freepik

Jaké jsou její výhody? Rostlina posiluje odolnost těla vůči jakýmkoli infekcím, proto se doporučuje hlavně na podzim a během zimy. Má močopudné a čisticí vlastnosti. Pomáhá se zbavit močoviny a toxinů z těla. Kopřiva se doporučuje těm, kteří trpí ledvinovými kameny nebo bojují s přebytečnou vodou v těle. Pravidelné pití čaje z kopřiv způsobí, že tělo bude méně těžké a oteklé. Pokud ale trpíte onemocněním ledvin nebo srdce, neměli byste kopřivy používat. Špatně působit mohou také na alergiky a jedince, kteří užívají antidiabetika.

Mohlo by vás zajímat:  Házet plevel na kompost je omyl. Ostatní rostliny na zahradě mohou využít jeho skvělé účinky

Pampelišky

Pampelišky se během posledních let dostaly do povědomí lidí jako léčivé byliny. Obsahují mimo jiné i inulin, který snižuje chuť k jídlu, hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Díky tomu se často doporučují lidem, kterým byla diagnostikována cukrovka nebo ateroskleróza. Kromě toho mají diuretický účinek. Sušené květy a listy mohou zmírnit příznaky infekcí močových cest a ledvinových kamenů. Zvyšují také vylučování žaludečních šťáv a žluči.

Zdroj obrázku: Freepik

Pampelišky většina lidí snáší velmi dobře, ale lidé citliví na účinky bylin mohou po vypití čaje bojovat s těžkou alergickou reakcí. V případě pacientů s vředy nebo nadměrnou kyselostí žaludku se pampelišky důrazně nedoporučují, protože mohou zhoršit již nyní nepříjemná onemocnění.

Zdroj: https://teajourney.pub/herbal-teas-know-the-risks-so-you-can-enjoy-the-benefits/
Přidat na Seznam.cz