Nejúspěšnější český veslař historie končí kariéru. ‚Bylo to krásné, bylo to dlouhé,‘ oznámil Synek

Nejúspěšnější český veslař historie Ondřej Synek se v 38 letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. Pětinásobný mistr světa na skifu a trojnásobný medailista z olympijských her se ze zdravotních důvodů nepředstavil v létě pod pěti kruhy v Tokiu a ve čtvrtek na tiskové konferenci oznámil, že již na vrcholné úrovni veslovat nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 11:14 23. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Chtěl bych oznámit, že končím pouť veslování. Bylo to krásné, bylo to dlouhé. S Milanem (trenérem Dolečkem) jsme toho prožili za 21 let hodně. Je to můj druhý táta. Jsem rád, že se to povedlo, že kariéra moje byla úspěšná. Jako malý kluk jsem o tom nesnil,“ řekl Synek, jemuž lékaři v červnu diagnostikovali takzvaný syndrom nejasného snížení výkonu. I proto se účasti v Tokiu vzdal.

‚Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře.‘ Synek ze zdravotních důvodů na olympiádu nepojede

Číst článek

Rodák z Brandýsa nad Labem vstoupil do „velkého“ veslování na dvojskifu s Milanem Dolečkem mladším, s nímž získal na MS 2003 bronz.

„Ve sportovním důchodu budu dělat to, že zítra natupuji na místo vedoucího trenéra na Dukle u veslování. Určitě chci předávat zkušenosti a posunout ten náš sport ještě o kus dál, aby se vychoval nějaký nový Synek nebo Synkové a reprezentovali jsme dobře Českou republiku a náš sport,“ prozradil něco ze svých plánů Radiožurnálu osmatřicetiletý skifař.

Po olympijských hrách v Aténách 2004 přesedl na skif a následně vedle pěti zlatých medailí na MS vybojoval tři stříbra a tři bronzy. Na olympijských hrách byl dvakrát druhý (Peking 2008, Londýn 2012) a jednou třetí (Rio de Janeiro 2016).

Vedle toho se Synek na skifu stal i čtyřikrát evropským šampionem, desetkrát byl vyhlášen nejlepším českým veslařem roku.

mij, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme