WTA Ostrava • Osmifinále • 15:45

Tereza Martincová - Anastasija Pavljučenkovová

Konec
Tereza Martincová
Tereza Martincová
2
7
7
Anastasija Pavljučenkovová
Anastasija Pavljučenkovová
0
6
6

Dobrý den, vítejte při sledování on-line přenosu z osmifinále ženského tenisového turnaje v Ostravě mezi Terezou Martincovou a Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska. Utkání začíná ve čtvrtek 23. září v 15:45.

Dnešní program turnaje J&T Banka Ostrava Open nám zkompletuje osmičku čtvrtfinalistek a o své místo mezi elitou se bude prát i Tereza Martincová. Na konci životní sezony už sice cítí značnou únavu, přesto zkusí překvapit favorizovanou Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou. Jejich utkání v Ostravar Aréně začne po skončení duelu mezi Marií Sakkariovou a Jelenou Ostapenkovou.

Sama Martincová okomentovala probíhající sezonu jako "brutální". Odehrála už 57 zápasů, poskočila o více než 60 míst a najednou hraje ty největší turnaje.

Tereza Martincová je šestadvacetiletá rodačka z Prahy, která se na okruhu WTA pohybuje už poměrně dlouho, na větší průlom však čekala až do letošního roku. Poprvé prolomila bránu první stovky, dostala se dokonce už na šedesáté místo žebříčku a v červenci si poprvé v kariéře v Praze zahrála finále turnaje WTA. Rozjeté krajance Barboře Krejčíkové tehdy podlehla 2:6, 0:6.

K tomu si Martincová poprvé v kariéře zahrála hlavní soutěž na French Open a došla do druhého kola. Ve Wimbledonu to bylo ještě o kolo dál, na nedávném US Open podlehla už v prvním zápase Bělorusce Viktorii Azarenkové 4:6, 0:6. Poté se představila ve slovinské Portoroži, kde vypadla v druhém kole s Rumunkou Soranou Cirsteaovou (5:7, 2:6), a v Ostravě bojovala v první rundě s krajankou Kateřinou Siniakovou. Dramatické utkání, jež trvalo tři hodiny a devět minut, zvládla v poměru 5:7, 6:4, 7:6.

Tereza Martincová na US Open 2021.
Tereza Martincová na US Open 2021. | Foto: Reuters

Tereza Martincová

Česká republika

WTA: 61.

Věk: 26 let (24. 10. 1994)

Držení rakety: pravé

Výška: 179 cm

Tereza Martincová na US Open 2021.
Tereza Martincová na US Open 2021. | Foto: Reuters

Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále již včera, ale pořádně se nadřela.

Anastasija Pavljučenkovová je ve třiceti letech jednou z nejstabilnějších předních hráček okruhu WTA. Od března 2010, kdy ve finále turnaje v Monterrey porazila Danielu Hantuchovou, nasbírala rodačka ze Samary celkem dvanáct titulů, ten poslední však před třemi a půl lety ve Štrasburku. Letos si poprvé v kariéře zahrála finále grandslamu, nicméně v Paříži nestačila na Barboru Krejčíkovou 1:6, 6:2, 4:6.

Ve Wimbledonu ji v třetím kole vyřadila Karolína Muchová, na olympiádě až ve čtvrtfinále pozdější vítězka Belinda Bencicová ze Švýcarska. Také na US Open skončila Pavljučenkovová na raketě Češky, v osmifinále ji zastavila Karolína Plíšková. Přesně čtrnáct dní po tomto zápase nastoupila Ruska k prvnímu kolu v Ostravě a Chorvatku Anu Konjuhovou porazila 7:6, 6:1.

Anastasija Pavljučenkovová ve finále French Open.
Anastasija Pavljučenkovová ve finále French Open. | Foto: Reuters

Anastasija Pavljučenkovová

Rusko

WTA: 13.

Věk: 30 let (3. 7. 1991)

Držení rakety: pravé

Výška: 177 cm

Anastasija Pavljučenkovová ve finále French Open.
Anastasija Pavljučenkovová ve finále French Open. | Foto: Reuters

Vítězka loňského premiérového ročníku J&T Banka Ostrava Open Aryna Sabalenková letos stejně jako poražená finalistka, její krajanka Azarenková, v pavouku schází. Nasazenou jedničkou je Polka Iga Šwiateková, která zítra ve čtvrtfinále narazí na Jelenu Rybakinovou, reprezentantku Kazachstánu.

Tereza Martincová musela vloni v Ostravě do dvoukolové kvalifikace, kterou zvládla. V prvním kole hlavní soutěže ale podlehla Krejčíkové 5:7, 1:6. Anastasija Pavljučenkovová se turnaje před rokem neúčastnila.

Siniaková vedla v prvním kole proti Martincové v tie-breaku třetího setu už 5:0. Za stavu 6:5 měla mečbol. Přesto nakonec ruce ke stropu haly vystřelila její o dva roky starší krajanka.

Maria Sakkariová porazila Jelenu Ostapenkovou hladce 6:4, 6:2 a zanedlouho nastoupí na kurt Martincová s Pavljučenkovovou.

Hráčky dnes odehrají první vzájemný duel. Jednašedesátá hráčka světa Martincová dostala pro domácí turnaj divokou kartu, Pavljučenkovová je nasazenou pětkou. Třináctá (jako nyní) byla ve světovém žebříčku už v roce 2011, na další průlom stále ještě čeká.

Po rozcvičce bude jako první servírovat Martincová, jež vyhrála los. Hlavní rozhodčí utkání je Chorvatka Marija Čičaková.

0:0

Utkání právě začalo.

15:0

Pavljučenkovová začala hodně agresivně a forhendový úder přišpendlila přesně na základní čáru. Bekhendem už přetáhla do autu.

30:0

Martincová vzápětí píše první přímý bod z podání.

40:0

Další výborné podání Martincové a pak úvodní winner zápasu přesně do rohu kurtu. Češka vypadá na startu osmifinále v pohodě.

40:15

Rusce vyšel dobře přípravný útočný úder a Martincová se ubránila jen za cenu míčku těsně za síť. Odtamtud Pavljučenkovová pohodlně zakončila.

1:0 Tereza Martincová získává gem.

Martincová byla ve výměně aktivnější a brzy si došla k síti pro vítězný úder. Úspěšný start do zápasu pro pražskou rodačku.

15:0

Česká hráčka se odhodlala k přechodu na síť, ale pozici neměla dobře připravenou. Pavljučenkovová ji zkušeně prohodila.

30:0

Křižnou bekhendovou přetahovanou ukončila Pavljučenkovová oběhnutím míčku a razantním forhendem. Ten přeměnila ve vítězný balon.

40:0

Přímý bod z podání pro držitelku dvanácti titulů z okruhu WTA.

1:1 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Pavljučenkovová kvalitním servisem ukazuje Martincové, že na příjmu to nebude mít jednoduché. Konjuhové v prvním kole nabídla jediný brejkbol, teď začíná čistou hrou.

15:0

Ruská tenistka pokazila úder od základní čáry.

30:0

Dobře. Tereza v pravý čas dokázala změnit rytmus výměny a pomalejším míčkem rozhodit Pavljučenkovovou. Její forhend byl vynesen až do autu.

40:0

Výborný tenis od základní čáry v podání Martincové. Rozhýbala si soupeřku, později ji donutila k chybě a disponuje třemi gemboly.

40:15

Na tento míček nemohla Češka dosáhnout. Teď naopak ji dostala do pohybu Pavljučenkovová a přesným křižným úderem ukončila výměnu.

40:30

Forhend Martincové skončil na pásce a gem se lehce komplikuje.

2:1 Tereza Martincová získává gem.

Na konci gemu pomohla Pavljučenkovová české hráčce chybou, přesněji dlouhým bekhendem. Také podruhé proto Martincová udržela servis.

15:0

Martincová rozhodila soupeřku razantním bekhendem do rohu kurtu, ale další úder už bohužel pokazila. Škoda, tady měla dobře nalito k útoku.

15:15

Křižný forhend Pavljučenkovové neprošel přes síť.

15:30

Vida. Martincová se udržela ve výměně s Ruskou a dočkala se dalšího chybného úderu. Češka nemá daleko k brejkbolům.

15:40

A je to tady. Martincová má dva brejkboly po přetaženém bekhendu Pavljučenkovové. Té to v tomto gemu nejde.

30:40

Nyní se třicetiletá Ruska trefila do servisu a brzy si došla na síť pro vítězný volej.

40:40

Martincová se nedokázala srovnat s druhým podáním Pavljučenkovové a s pokrčenou rukou zahrála míček do sítě. První shoda v zápase.

A:40

Pavljučenkovová poslala na druhou stranu chytrý forhend, který se točil ven z kurtu. Martincová odrazila balonek jen mezi diváky.

2:2 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Ani tentokrát se Martincová nepostavila proti returnu dobře a míček šel z její rakety dolů do sítě. Pavljučenkovová odvrátila dva brejkboly a vyrovnala.

15:0

Po podání ven z kurtu prohnala Martincová soupeřku ideálním úderem do protějšího rohu. Ruska se neubránila.

30:0

Nepřesný return, při kterém Pavljučenkovové zřejmě praskl výplet.

30:15

Po returnu ruské hráčky poslala Martincová míček do sítě.

30:30

Pavljučenkovová se postupně posouvala k síti a dostávala tím Terezu pod tlak. Češka zahrála při pokusu o prohoz do zámezí.

40:30

Vzápětí pomáhá Češce nepřesný soupeřčin return.

3:2 Tereza Martincová získává gem.

Bekhend Pavljučenkovové skončil v síti a Martincová tak stále drží podání. Ve třech gemech nenabídla soupeřce zatím žádný brejkbol.

15:0

Pavljučenkovová hrála údery od základní čáry s velkou razancí, Martincová zanedlouho přestřelila do autu.

30:0

Return jednašedesáté hráčky světa vylétl těsně z kurtu.

30:15

Pavljučenkovová udělala vůbec první dvojchybu zápasu.

40:15

Páska teď napnula ostravské publikum, ale nakonec se přiklonila na stranu Rusky. Míček z rakety Martincové na druhou stranu nepustila.

3:3 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Zásluhou dobrého servisu a razantního forhendu do růžku Pavljučenkovová získává gem a srovnává na 3:3. Obě hráčky si zatím drží podání.

15:0

Forhendová rána rodačky ze Samary skončila daleko v autu.

30:0

Pavljučenkovová si věřila na vyšší úder a chtěla výměnu rychle ukončit. Nahraný balonek však napálila do sítě.

30:15

Podobnou minelu předvedla Martincová. Rozebrala si soupeřku, jenže na konci výměny nezvládla vysokou smeč. Možná ji oslnilo světlo.

30:30

A teď bohužel místo toho, aby Martincová vedla 40:15, je to 30:30. Ruska se po chybném forhendu Terezy natahuje po prvním brejkbolu.

30:40

Výborná výměna plná těžkých úderů. Martincová se skvěle bránila, ale Pavljučenkovová nakonec přetavila svůj tlak ve vítězný forhend a brejkbol.

3:4 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Znovu velmi vyčerpávající výměna pro Martincovou. Bránila se, seč jí síly stačily, ale z rakety Pavljučenkovové létají opravdu neskutečné rány. Češka neodolala a poprvé v zápase přišla o servis.

15:0

První eso utkání jde za zkušenou Ruskou.

15:15

Pavljučenkovová už myslela, že má druhé eso, ale rozhodčí byla proti, stejně jako povolané jestřábí oko. Po nečistém úderu Rusky je pak vyrovnáno.

15:30

Výborným returnem v těžké pozici se Martincová dostala do hry a o chvilku později se dočkala nepřesného forhendu z rakety Pavljučenkovové.

30:30

Přímý bod z podání pro finalistku letošního Roland Garros.

40:30

Martincová se na základní čáře nepopasovala s velkým tlakem Rusky.

3:5 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Znovu si Pavljučenkovová pomohla rázným prvním servisem a otočila z 15:30. Martincová poslala return do autu a podává proti konci setu.

15:0

Bekhend Pavljučenkovové skončil v deblovém koridoru.

15:15

Tereza chtěla po dobrém podání na soupeřku zatlačit, nicméně na bekhendu to tentokrát ona přehnala s razancí.

30:15

Přímý bod z podání pro Martincovou, Češka ještě bojuje o první sadu.

40:15

Ve výměně od základní čáry byla lepší Martincová a po chybě soupeřky má k dispozici dva gemboly na 4:5.

4:5 Tereza Martincová získává gem.

Osvědčená kombinace podání ven z kurtu - winner do protějšího rohu zafungovala i teď. Martincová snižuje na 4:5 a na příjmu teď zabojuje o pokračování první sady.

0:15

Druhá dvojchyba Pavljučenkovové v zápase.

15:15

Po dvojchybě však přišlo fantastické první podání, přes 160 kilometrů za hodinu a přesně k čáře. Martincová returnovala do autu.

30:15

Ruská ranařka trefuje druhé eso a dva míčky ji dělí od zisku sady.

30:30

Teď byla Martincová ve výměně trpělivá a vyplatilo se jí to. Pavljučenkovová neukočírovala svůj forhend a vyhodila se do autu.

30:40

Těsňoučký aut Pavljučenkovové, který ale rozhodčí na čáře viděl dobře. Rusce nepomohlo ani jestřábí oko a potřetí v prvním setu čelí brejkbolu.

5:5 Tereza Martincová získává gem.

Pomalu to vypadalo na konec prvního setu, ale Martincová bojuje dál. Udržela se ve výměně, Pavljučenkovová znovu napálila balonek do autu a poprvé v Ostravě ztrácí servis.

0:15

Dlouhou výměnu na startu jedenáctého gemu ukončila bekhendová chyba Martincové.

15:15

Vynikající obrana Martincové. Proti křižnému útoku Pavljučenkovové se ubránila míčkem těsně za síť, Ruska tam byla pozdě a na druhou stranu už ho nedostala.

30:15

Parádní tenis zakončeným famózním kraťasem Martincové. Když byla Ruska daleko za základní čarou, zkrátila hru a vysloužila si potlesk tribun.

40:15

Forhend Pavljučenkovové nepřelétl přes síť.

40:30

Pavljučenkovová poslala do hry skvělý return z těžkého úhlu a hned poté si vytáhla Martincovou k síti. Češka nestačila míček doběhnout.

6:5 Tereza Martincová získává gem.

Martincová se výborně drží ve výměnách, nedělá chyby a překvapivě teď i diktuje tempo. Pavljučenkovová zahrála do autu, Češka bere třetí gem v řadě a teď ona může na příjmu útočit na výhru v setu.

0:15

Pavljučenkovová správně přešla k síti, ale možná teď podcenila kratší úder Martincové. Kraťas z halfvoleje Rusce vůbec nevyšel.

0:30

Dobrý return Martincové a pak forhendový ústřel zkušené ruské tenistky. Domácí hráčka teď není daleko od setbolů.

15:30

Pavljučenkovová prozatím odpovídá přímým bodem z podání.

30:30

Pavljučenkovová teď nehrála tolik na riziko, ale přesto Martincovou postupem času udolala. Na poslední balonek už Tereza nedosáhla.

40:30

Martincová útočila těsně do autu, což potvrdilo také jestřábí oko. Pavljučenkovová otočila průběh gemu a sahá teď po zkrácené hře.

6:6 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Je to tak. Po úderu Martincové do sítě je jasné, že první sadu rozhodne tie-break. V prvním kole obě dnešní soupeřky ve zkrácené hře uspěly.

1:0

Pavljučenkovové po nabíhaném voleji přešla k síti a hotovila se k dalšímu voleji. Jenže Martincová ji nechtěně přelstila odrazem o pásku a omlouvá se.

1:1

Na podání Ruska okamžitě vyrovnává přímým bodem.

2:1

Martincová je na returnu skvělá, dokáže si vytvořit solidní pozici do výměny. Pavljučenkovová od základní čáry zkazila a odevzdává minibrejk.

2:2

Ruska si nachystala pozici útokem po lajně a šla dohrát výměnu na síť. Znovu si věřila na volej z náběhu a bere si ztracený minibrejk zpět.

3:2

Teď jsou obě hráčky na svém. Pavljučenkovová pokazila return, ale jde teď dvakrát podávat.

4:2

Fantastická Tereza! Je naplno ponořená do zápasu, poctivě odběhá všechny míčky a pak se občas dočká chyby Rusky. Jako teď, kdy Pavljučenkovová zahrála do sítě a při výměně stran podává.

4:3

Škoda. I tuhle výměnu měla Martincová dobře rozehranou, jenže ji při přestřelce u sítě nedokázala zakončit. Nicméně minibrejk je stále na straně Češky.

5:3

Nyní už je výhoda znovu znatelná. Pavljučenkovová napálila docela jednoduchý míček do sítě.

5:4

Martincová poslala balonek po returnu Rusky do autu.

6:4

Znovu štěstí na straně Martincové! Páskou si vytáhla Pavljučenkovovou na síť a pak ji fantasticky přelobovala. Dva setboly pro českou tenistku.

6:5

Martincová znovu dřela až do samotného konce a nutila Pavljučenkovovou k dalším a dalším úderům. Ruska to zvládla, ale teď bude čelit druhému setbolu už na příjmu.

7:6 Tereza Martincová získává tie-break.

Je to doma, Tereza Martincová vede nad Pavljučenkovovou 1:0. Češka poslala míček při druhém setbolu přesně na čáru a tie-break ovládla v poměru 7:5. Zatím předvádí opravdu fantastický tenis.

Tereza Martincová za stavu 3:3 jako první ztratila servis, ale i ze stavu 3:5 se pak ještě dokázala vyhrabat. V tie-breaku využila druhý setbol a ukazuje světové třináctce Anastasiji Pavljučenkovové, že nebude ani zdaleka jednoduchou soupeřkou. Rodačka z Prahy běhá, bojuje, nedělá příliš mnoho chyb a užívá si podporu publika. Na míčky celkově vyhrála v prvním setu 41:40. Už se hraje hodinu a pět minut.

0:15

Začala druhá sada, před kterou si Ruska odskočila do šatny. Lépe startuje Martincová, došla si na síť pro vítězný volej.

15:15

Pavljučenkovová diktovala tempo výměny a srovnala po forhendovém útoku přesně k čáře.

15:30

Dvojchyba světové třináctky.

30:30

Češka mohla útočit na zisk brejkbolů, ale neporadila si s těžkým prohozem Pavljučenkovové pod nohy.

30:40

Po chybě Pavljučenkovové má Martincová brejkbol hned na startu druhé sady.

1:0 Tereza Martincová získává gem.

Výborný start do druhé sady. Martincová aktivní hrou přiměla Rusku k dalšímu nepřesnému úderu a hned získává brejk k dobru.

0:15

Po returnu Pavljučenkovové poslala Martincová míček do autu.

15:15

Pavljučenkovová měla i v druhé výměně připravenou pozici k zisku fiftýnu, nicméně útočila do zámezí.

15:30

Škoda, Tereza teď působí trochu nervózně a po laciné chybě od základní čáry nabízí Pavljučenkovové na příjmu vedení.

15:40

Pavljučenkovová měla výměnu pod kontrolou a v závěru jí usnadnilo situaci to, že Martincová podklouzla. Dva brejkboly pro Rusku.

30:40

Přímý bod z podání, Martincová odvrací první brejkbol.

40:40

A další přímý bod. Pavljučenkovová si neporadila s returnem.

A:40

Pavljučenkovová nezvládla odpovědět na úder Martincové po lajně a průběh gemu se otáčí ve prospěch Češky.

2:0 Tereza Martincová získává gem.

Skvěle! Martincová odvrátila dva brejkboly a hned první gembol proměňuje zásluhou vynikajícího winneru. Máme tady potvrzení brejku.

0:15

Pavljučenkovová napálila míček od základní čáry jen do sítě.

0:30

Čtvrtá dvojchyba Pavljučenkovové v zápase.

15:30

Teď to jde hodně rychle. Ruska na dvojchybu navázala třetím esem.

15:40

Martincová se hned po returnu natlačila do útoku a brzy dostala Rusku z jejího rytmu. Vítězný forhend přináší Češce další dva brejkboly.

3:0 Tereza Martincová získává gem.

Teď Martincová soupeřku válcuje. Rozebrala Pavljučenkovovou třemi údery a došla si na síť pro vítězný volej. Už má náskok dvou brejků.

15:0

Páska je dnes na straně Terezy, to je třeba uznat. Pavljučenkovová teď musela po jejím dotyku zrychlit a mohla útočit, jenže poslala míček do autu.

30:0

Výborné podání a přímý bod pro Martincovou.

40:0

Další přímý bod, return Pavljučenkovové letěl do autu v deblovém koridoru. Druhá sada má zatím velmi rychlý a příjemný průběh.

4:0 Tereza Martincová získává gem.

Čistá hra pro Terezu Martincovou. Češka teď hraje v naprosté pohodě, naopak Pavljučenkovová dělá chybu za chybou.

15:0

Bekhendový úder od Martincové končí v autu. V dlouhé výměně dostala poprvé možnost zaútočit, ale nevešla se do kurtu.

30:0

V rozehře u sítě byla úspěšnější Pavljučenkovová a prohodila Martincovou, která předtím doběhla její kraťas.

40:0

Zásluhou dobrého podání a úderu k základní čáře přiměla Pavljučenkovová českou soupeřku k úderu pod pásku.

40:15

Martincová teď dobře trefila return a dostala se do útočné pozice. Brzy rozhodla výměnu forhendem do kříže.

4:1 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Přímým bodem z podání zastavuje Pavljučenkovová aspoň na čas svou mizérii. Ale stále platí, že ztrácí dva brejky a podávat půjde Martincová.

15:0

Dobrý začátek. Martincová trefila první podání, brzy přešla k síti a odtamtud forhendem pohodlně dohrála výměnu.

30:0

Return Pavljučenkovové nepřešel přes síť. Martincová výborně podává.

40:0

Soupeřka svými chybami i pomáhá české tenistce. Po druhém podání poslala balonek do sítě a Martincová má rychlé tři gemboly.

5:1 Tereza Martincová získává gem.

O žádných šancích na brejk se teď nemůžeme bavit! Tereza Martincová znovu rozpohybovala Pavljučenkovovou, Ruska zahrála jen do sítě a rodačku z Prahy dělí jediný gem od postupu.

15:0

Martincové praskl výplet a forhendový úder pak vylétl daleko do autu.

15:15

Kdo by to byl řekl, že ve výměnách od základní čáry bude lepší hráčkou Martincová. Zase se to ukázalo, jako první chybovala Pavljučenkovová.

30:15

Pavljučenkovová se dvěma dobrými údery dostala z tlaku a sama mohla přejít k síti. Forhendem mimo dosah Martincové pak ukončila výměnu.

30:30

Pavljučenkovové činí problém, pokud má hrát balonek v pohybu. Martincová si ji vytáhla do rohu kurtu a odtamtud už letěl míček jen do sítě.

30:40

Ostravar Aréna smeká před Terezou Martincovou. Perfektně se ubránila, nejtěžší míček sekla až k základní čáře a Pavljučenkovová zanedlouho hrála do sítě. Znamená to první mečbol.

40:40

Proti mečbolu však Ruska výborně podala a výměnu nadvakrát ukončila u sítě.

40:A

Po přímém bodu z podání má výhodu tentokrát Pavljučenkovová.

40:40

Martincová nechce pustit ani tento gem. Dlouhá výměna plná krásných úderů skončila vítězným bekhendovým prohozem Terezy.

40:A

Pavljučenkovová šla brzy po podání k síti, ale neporadila si s míčkem pod nohama. Odrazila ho do autu a nabízí Martincové druhý mečbol.

40:40

Opět zatlačila Pavljučenkovová na podání a Martincová pak ve výměně pokazila těžký bekhend hraný nízko nad zemí.

A:40

Češka nedostala forhend od základní čáry přes síť a výhoda se přelila opět na stranu Pavljučenkovové.

5:2 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Dva mečboly jsou pryč a gem nakonec bere Pavljučenkovová po skvělém bekhendovém útoku. Nevadí, Martincová bude mít teď další šanci na podání.

0:15

Forhend Martincové od základní čáry končí v síti.

15:15

To bylo těsné. Pavljučenkovová pod tlak útočila po lajně, ale naštěstí pro Martincovou se míček o fous nevešel do kurtu.

30:15

Skvělé podání a přímý bod pro českou tenistku.

30:30

Pavljučenkovová posílala na druhou stranu salvu útoků, než Martincovou udolala. Těžký forhend v běhu od Češky vylétl do autu.

30:40

Znovu přišel tlak od Pavljučenkovové a zahnání do rohu. Odtamtud hrála Martincová jen pod pásku a čelí teď brejkbolu.

5:3 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Pavljučenkovová je najednou uvolněnější a nedělá chyby. Dostala Martincovou pod tlak a výměnu rozhodla kraťasem. Snižuje na 3:5 a ještě zadělává na drama.

0:15

Po returnu Martincová poslala Pavljučenkovová míček do autu.

0:30

Vynikající, nezdolná obrana Martincové! Ruska nevěděla, jak Češku rozebrat, a po několika úderech zkazila do sítě.

15:30

Zkažený return po druhém podání Pavljučenkovové teď mrzí. Ruska zpomalila servis, ale dobře míček umístila.

30:30

Pavljučenkovová se přetahovala s Martincovou od základní čáry a když zkrátila hru, Češka se k míčku nedostala. Ruska zahrála parádní úder.

40:30

Pavljučenkovová bohužel otáčí průběh gemu a už má gembol na 4:5. Poslala míček k základní čáře, Martincová váhala s jestřábím okem, ale hrála dál, a na vítězný úder Rusky už nestačila.

5:4 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Pavljučenkovová se rozehrála a získala třetí gem v řadě. Martincová má teď na vlastním podání druhou šanci, jak ukončit utkání.

0:15

Po prvním podání a returnu Pavljučenkovové k základní čáře poslala Martincové svůj útočný forhend do zámezí.

0:30

Misky vah jsou rázem opačně. Pavljučenkovová nechybuje, naopak Martincová ano. Opět se sama vyhodila do autu, tentokrát bekhendem.

15:30

Ale je potřeba ještě bojovat, pořád je vítězství hodně blízko. Martincová si rozhýbala ruskou soupeřku a u sítě dohrála výměnu.

15:40

I štěstí teď stojí při Rusce. Další těsný míček na základní čáru, díky kterému si Pavljučenkovová vypracovala převahu. Poté rozhodla winnerem. Dva brejkboly.

30:40

Martincová přiměla aktivní hrou ruskou soupeřku k úderu do sítě.

40:40

Je neuvěřitelné, co teď odběhala Martincová. Vystihla směr smeče Rusky a pak vytáhla ještě další těžké balonky. Pavljučenkovová v závěru zkazila u sítě.

40:A

Jenže po dalším vítězném balonku má Ruska opět brejkbol.

5:5 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Náskok 5:1 je pryč, stejně tak dva mečboly. Pavljučenkovová se neskutečně zvedla, dostala Martincovou pod tlak a vynutila si srovnání na 5:5.

15:0

Ruská hráčka teď na kurtu dominuje. U sítě si v pohodě uhrála fiftýn.

15:15

Martincová musí i teď věřit, že pořád může druhý set získat. Zaútočila po čáře a dočkala se odpovědi Pavljučenkovové do sítě.

15:30

Česká tenistka zatavila soupeřku, v pravý moment ji poslala na opačnou stranu kurtu a tam už byla Ruska pozdě.

15:40

Pavljučenkovová pokazila kraťas a Martincová má najednou dva brejkboly na své straně. Ruska se v předchozí výměně vydala z mnoha sil.

6:5 Tereza Martincová získává gem.

V Ostravě se dějí věci! Pavljučenkovová vyhodila forhend do autu a Martincová se vrací do vedení. Ještě dostává šanci ukončit zápas při vlastním podání.

0:15

Pavljučenkovová rozdávala údery strojovým tempem a znovu poslala rozhodující úder hodně těsně k čáře. Opět se vešla do kurtu.

15:15

Páska vynesla rychlý úder Pavljučenkovové do autu. Martincová předtím chytře čopovala nižší míček.

15:30

Těsný aut od Martincové, to jsou obrovské nervy. Tereza se teď na sebe zlobí, protože to byla docela laciná chybka.

15:40

Znovu přišel gem, v němž už Ruska nesmí zaváhat, a ona tak skutečně hraje. Neúprosně drtila Martincovou a winnerem si došla pro dva brejkboly.

6:6 Anastasija Pavljučenkovová získává gem.

Neskutečné. Obrana Martincové končí v autu a Pavljučenkovová dostává i druhou sadu do tie-breaku. Teď bude hrát o další pokračování zápasu.

1:0

Pavljučenkovová na úvod tie-breaku ztratila podání. Ve výměně se vyhodila na forhendu.

2:0

Return Pavljučenkovové vylétl mimo kurt.

2:1

To je zase obrovská škoda. Nečistě trefený úder od Martincové přijde zrovna v tie-breaku. Nedá se nic dělat, na podání se vrací Ruska.

3:1

Minibrejk je zpět. Martincová se dobře udržela ve výměně a stačilo to. Pavljučenkovová potřetí ve zkrácené hře chybovala.

4:1

Výborně! Martincová přešla rychle po returnu do útoku a trpělivými míčky k základní čáře brala Pavljučenkovové síly. Ruska pak zahrála do sítě.

4:2

Při výměně stran to bude o dva body. Pavljučenkovová dobře zaútočila do rohu kurtu a vítězný míček pak poslala po lajně.

4:3

Pavljučenkovová udolala Martincovou mnoha útoky. Výhoda je pryč. Češka sice stále vede, ale dvakrát bude podávat světová třináctka.

4:4

Páska nepustila bekhend Martincové od základní čáry přes síť.

5:4

Pavljučenkovová si pořádně zaběhala a v závěru výměny už nestačila vrátit míček z rohu kurtu. Martincová jde dvakrát podávat a dva míčky jí chybí k postupu.

5:5

Za tohoto stavu přijde první dvojchyba Terezy v zápase. To je k vzteku. Ještě jedno podání má Martincová k dispozici.

6:5

Pavljučenkovová útočila do zámezí a Martincová má třetí mečbol.

6:6

Ani teď to nepřišlo. Pavljučenkovová odvrátila i třetí mečbol Martincové. Opět nedala Češce šanci, útočila a forhendem rozhodla výměnu.

7:6

Je tady čtvrtá šance, mečbol číslo čtyři! Pavljučenkovová pokazila úder od základní čáry a Češka jde podávat.

7:6 Tereza Martincová získává tie-break a zápas.

Tereza Martincová vítězí! V neskutečné zápase udolala Anastasijí Pavljučenkovovou 7:6, 7:6. Proměnila čtvrtý mečbol a druhý tie-break zvládla poměrem 8:6. Ruska v závěru utkání útočila do autu.

2:1

Utkání skončilo, Tereza Martincová postoupila.

Tereza Martincová po obratu v prvním setu vedla v tom druhém už 5:1 a hrála fantasticky. Aktivně a bez chyb. Jenže od tohoto stavu zapnula pro změnu Anastasija Pavljučenkovová, přestala chybovat, tlačila soupeřku a srovnala na 5:5. Další šance na ukončení přišla vzápětí za stavu 6:5 pro Martincovou, ale k postupu dovedla Češka utkání až v tie-breaku. Tereza v Ostravě předvedla v plné kráse svou bojovnost a kdo dnes do haly přišel, viděl skvělý zápas.

V zítřejším čtvrtfinále nastoupí Martincová proti Řekyni Marii Sakkariové. V obou prvních kolech nechala spoustu sil, ale v Ostravě se bude moct znovu spolehnout na podporu fanoušků. V pátek čeká čtvrtfinále i na Petru Kvitovou, jež ještě na soupeřku čeká.

Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký večer.

Právě se děje

Další zprávy