Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Katalyzátory, PIT, střelba na pneumatiky a teď věznice

Jak se odvíjela křivolaká cesta recidivisty a narkomana Josefa B.?

23. září 2021 16:35 , aktualizace 18:50

     Několik našich všímavých čtenářů zaregistrovalo, že vozidlo Audi, o kterém jsme psali v souvislost s policejním pronásledováním a PIT manévrem na dálnici v článku Zfetovaného řidiče na dálnici zastavila až střelba a PIT manévr, se již objevilo v jednom našem dřívějším článku. V tomto voze totiž před měsícem strážníci u Centrálního autobusového nádraží zadrželi zloděje katalyzátorů, o čemž jsme psali v článku Zloději katalyzátorů byli dopadeni přímo při činu.
     Můžeme tedy potvrdit, že v obou případech se jednalo o stejné auto a dokonce i stejného řidiče, kterým byl podle našich informací recidivista a narkoman Josef B. 

První případ – Chycen přímo při krádeži 

     V pondělí 23. srpna kolem deváté hodiny ráno vyjeli strážníci městské policie na oznámení, že u Centrálního autobusového nádraží v Plzni zřejmě dochází k pokusu vloupání do Seatu zaparkovaného na vedlejším parkovišti. Strážníci na místo dorazili během několika minut a zajistili dva podezřelé muže a ženu i jejich vozidlo Audi, kterým na parkoviště přijeli. Ukázalo se, že trojice se nechtěla do vozu Seat vloupat, ale měla zálusk na katalyzátor, který byl již připravený a bylo na něm navázáno modré lano.
     Strážníci si pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže na místo přivolali kolegy od Policie ČR, kteří trojici vyzvali, aby jim ukázala kufr vozu Audi, ve kterém následně policisté nalezli další odcizený katalyzátor, na kterém bylo navázáno stejné modré lano, jako pod Seatem vedle a také nářadí, používané právě při krádežích katalyzátorů, jako například upravená aku flexa, větší množství heverů, páčidel a dalšího.

Druhý případ – Snažil se ujet policistům

     V pátek po čtvrté hodině odpoledne stavěla hlídka dopravních policistů v Plzni v ulici U Dráhy osobní vozidlo značky Audi, jehož řidič na znamení dané k zastavení vozidla však nereagoval a začal hlídce vysokou rychlostí ujíždět směrem ven z Plzně. Policisté samozřejmě začali řidiče pronásledovat za užití zvukového a výstražného zařízení, avšak řidič na další znamení k zastavení vozidla opětovně nereagoval, pokračoval vysokou rychlostí v jízdě a opakovaně ohrožoval další účastníky silničního provozu.


     Za Zbůchem najel řidič Audi na dálnici D5 a v té době již byly samozřejmě do pronásledování zapojeny i další hlídky policistů z Dálničního oddělení Ostrov u Stříbra, obvodního oddělení Nýřany a Stod a také vozidlo policejního psovoda se služebním psem. Vzhledem k tomu, že muž dále velmi riskoval a pokračoval v ohrožování ostatních řidičů, vytvořili policisté na dálnici zhruba v úrovni Blatnice lokální uzávěru, proti pneumatikám vozidla použili služební zbraň a pak za pomoci služebního vozidla použili takzvaný PIT manévr, tedy náraz rámem, který pronásledované vozidlo za jízdy otočil. Ostatní policejní vozy pak Audi zablokovaly, znemožnili další jízdu a policisté řidiče zpacifikovali. Během šílené jízdy tohoto muže došlo i k poškození jednoho ze služebních vozů policie, vše se ale naštěstí obešlo bez zranění.

     Následně bylo zjištěno, že za volantem Audi seděl čtyřiatřicetiletý Josef B. „Provedeným testem jsme zjistili, že muž řídil vozidlo pod vlivem omamných a psychotropních látek a následnou lustrací se ukázalo, že má vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ doplnila mluvčí policie s tím, že si případ na místě převzali kriminalisté. 

Odchod rovnou do věznice

     Recidivista a narkoman Josef B. byl po tomto svém jednání rozhodnutím soudu dodán rovnou do výkonu trestu za svoji předchozí trestnou činnost. K trestu, který právě začal vykonávat, mu bude následně přičteno i výše uvedené jednání.

Foto KP a PČR

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.