Sparta znovu pyká za rasismus. Fotbalový klub za pokřiky fanoušků v Plzni zaplatí 75 tisíc korun

Fotbalová Sparta zaplatí 75 000 korun za rasistické chování části fanoušků v zápase 7. kola první ligy v Plzni. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala také Viktorii pokutou 30 000 korun kvůli pyrotechnice na stadionu a nevhodným projevům některých diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

Fanoušci pražské Sparty | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Rozhodčí Ondřej Berka šlágr Plzně se Spartou (3:2) kvůli rasistickým pokřikům z kotle hostů na adresu kolumbijského záložníka tmavé pleti Jhona Mosquery v úvodu druhého poločasu na několik minut přerušil. Sudí komunikoval s pořadatelskou službou i lavičkou hostujícího týmu.

Sparta proti Rangers před prázdnými tribunami hrát nebude. Na Letnou by se mohlo dostat až 10 tisíc dětí

Číst článek

Sparta je v této sezoně za rasismus trestána už poněkolikáté. V úvodním ligovém kole příznivci na Letné uráželi olomouckého defenzivního univerzála Florenta Poulola a pražský klub od disciplinárky dostal pokutu 100 000 korun a má podmínečně uzavřenou část stadionu.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby za týden odehrají úvodní domácí utkání skupiny Evropské ligy proti Glasgow Rangers bez diváků, protože Sparta pyká za rasistické projevy některých fanoušků v utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem vůči záložníkovi Aurélienu Tchouaménimu.

Procházka si nezahraje

Zlínský fotbalista Václav Procházka si nezahraje ve dvou soutěžních duelech za červenou kartu v utkání se Slováckem.

Další vyloučení hráči v 8. ligovém kole Jiří Skalák (Mladá Boleslav) a Pavel Zifčák (Olomouc) si udělený jednozápasový trest už odpykali v 3. kole domácího poháru MOL Cupu. V něm dostal červenou kartu pardubický Filip Čihák a vynechá jedno utkání. Stejně byl potrestán Petr Kodeš z Hradce Králové, jenž v sezoně nasbíral čtyři žluté karty.

Pardubice zaplatí 20 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků a jejich nevhodné pokřiky v zápase 7. kola nejvyšší soutěže s Libercem.

Olomouc dostala od disciplinární komise pokutu 10 tisíc korun za porušení proticovidových opatření LFA v utkání proti Mladé Boleslavi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme