Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Nikolas vyrazil za vláčky

Včera večer v Plzni proběhla velká pátrací akce po teprve sedmiletém chlapci

24. září 2021 09:41 , aktualizace 09:41

     Včera odpoledne se v Plzni na Doubravce ztratil teprve sedmiletý Nikolas a vyděšená rodina se obrátila na policii s tím, že chlapec, který na sobě měl zelené tričko a modré tepláky, byl viděn odpoledne na dětském hřišti v Plzni na Doubravce. Okamžitě se rozjela velká pátrací akce, které se účastnily všechny volné hlídky policie, psovod se služebním psem a zapojeni byli i strážníci městské policie.
     Policisté a strážníci prověřovali chlapcovi kamarády i známé, obchody i nákupní centra v okolí a mnoho dalších míst. Mimo jiné byla vyhlášena takzvaná generální výzva všem řidičům PMDP. Na tu zareagoval řidič trolejbusu linky číslo 13, který nahlásil, že chlapce odpovídajícího popisu vezl z Doubravky směrem k Hlavnímu vlakovému nádraží, pátrání se tedy přesunulo tím směrem.
     Čas utíkal, policisté prověřovali další a další možná místa, kde by se takhle malé dítě mohlo pohybovat, ale stále nic. Skvělá zpráva přišla až před půl devátou večer, kdy se ozval další řidič trolejbusu linky číslo 13, tentokrát vozu číslo 567, že do jeho vozu na zastávce Stavební stroje nastoupil zřejmě pohřešovaný chlapec. Na trolejbus proto na zastávce v Těšínské ulici počkali policisté a ukázalo se, že malý cestující je opravdu pohřešovaný Nikolas. "Malý cestovatel policistům sdělil, že se chtěl podívat na vláčky, a tak nastoupil do trolejbusu a vydal se na vlakové nádraží. Následně si chtěl koupit něco k jídlu, ale neměl peníze. Rozhodl se tedy, že se vrátí domů. Chlapec žádné zranění ani újmu na zdraví neutrpěl a byl v pořádku i v dobré náladě vrácen zpět mamince," popsala šťastný konec pátrací akce tisková mluvčí policie.

Foto: Ilustrační

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.