Insect 1246306 1280

Dotěrný hmyz rázem zmizí, když mu jasně ukážete, kdo je pánem domu

Chcete se zbavit mravenců, komárů nebo much, ale nevíte, jak na to? Poradíme domácí metody, které zaručené fungují a nebudou vás stát velké peníze. Mravenci, stříbrné ryby nebo švábi či moli jsou častými návštěvníky domácností. Většinou se usadí v kuchyni, kde mají dostatek potravin a mohou snadno přežít.

Zbavit se hmyzu není jednoduché, ale když na to přijdete, už se nevrátí

Hmyz může nejen obtěžovat osoby v domácnosti, ale také zničit nábytek a potraviny, které máte uchované ve spíži. Mohou se dostat také do oblečení nebo gauče, kde napáchají velké škody. Můžete si sice na odstranění hmyzu zakoupit prostředky, které jsou plné látek hubících nezvané hosty, ale domácí prostředky budou levnější a stejně účinné.

Mohlo by vás zajímat:  Štěnice vydrží bez potravy i jeden rok. Číhat doma mohou kdekoli
Zdroj obrázku: Freepik

Přirozené způsoby odstranění hmyzu jsou také lepší v tom, že mu tolik neublížíte, ale jen vymezíte prostor, kam se nedostane. Mezi účinné prostředky patří například bobkový list. Má totiž silnou vůni, která odpuzuje nejen mravence, ale také můry či blechy. Stačí dát ho na místa, kde se vyskytují, a už po několika dnech tam hmyz neuvidíte.

Dobře bude fungovat i jablečný ocet nebo pomerančová slupka

Jablečný ocet bude fungovat stejně dobře jako bobkové listy. Kyselá vůně odpuzuje hmyz a ocet můžete použít hned několika způsoby. Nalijte menší množství do misek a ty rozmístěte na místa, kde se hmyz nejvíce vyskytuje. Můžete si připravit také postřik z octa a vody, který nastříkáte na obydlená místa. Můžete v octu namočit také hadřík a jen místa otřít.

Mohlo by vás zajímat:  Zahrada plná čarovné levandule: díky řízkování si může každý vytvořit svůj vlastní kousek Provence
Zdroj obrázku: Pixabay

Pomerančová slupka bude velkým pomocníkem. Hmyz totiž nesnáší citrusovou vůni. Přitom stačí jen kůru umístit na jejich cestičky nebo obydlí. Zároveň citrusovými slupkami osvěžíte vzduch. Hřebíček nebo hřebíčkový olej také pomůže. Hřebíček silně voní, stejně jako ocet nebo bobkový list. Hřebíček můžete nakombinovat s citronem, dosáhnete tak většího účinku.

Zdroj: ghttps://www.familyhandyman.com/list/the-10-most-disgusting-house-bugs-and-how-to-get-rid-of-them/
Přidat na Seznam.cz