Hlavní obsah

První komplikace pro Šilhavého. Zraněný Jankto bude proti Walesu chybět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nominaci na říjnové kvalifikační zápasy s Walesem a Běloruskem sice vyřkne kouč české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý až ve středu, s první komplikací se však musí vyrovnávat už nyní. U legionáře ve službách španělského Getafe Jakuba Jankta se sice podezření na zlomeninu nepotvrdilo, nicméně s podvrtnutým kotníkem ze sobotního duelu s Vallecanem si nezahraje čtyři až šest týdnů. Národní tým tak s ním nemůže v říjnových duelech o postup na MS 2022 počítat.

Foto: @Sp_Getafe

Fotbalista Getafe Jakub Jankto kvůli zranění nedohrál sobotní utkání španělské ligy s Vallecanem.

Článek

Zápas s Walesem čeká na českou fotbalovou reprezentaci 8. října v pražském Edenu, o tři dny později nastoupí proti Bělorusku. Utkání se však bude hrát v ruské Kazani.

„Jde o důležité zápasy, z nichž chceme samozřejmě plný počet bodů, abychom se dostali ve skupině na druhou příčku za Belgii a tu pak ve zbývajících střetnutích uhájili," živil v sobě trenér Šilhavý naději, že v říjnu bude jeho tým o poznání silnější než v zářijových střetnutích s Běloruskem a Belgií. Zranění Jankta však představuje první komplikaci.

Už předtím se musel trenér rozloučit s představou, že by mohl povolat Ondřeje Kúdelu a Pavla Kadeřábka, kteří jsou rovněž zraněni.

Otázkou navíc je, jak na tom bude reprezentační kanonýr Patrik Schick. Ten nuceně absentoval v zářijových kvalifikačních zápasech s Běloruskem a Belgií a teď o víkendu pro změnu nedohrál bundesligové utkání mezi Leverkusenem a Stuttgartem. V 51. minutě musel se zraněním předčasně střídat.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Patrik Schick oslavuje svou branku v zápase se Stuttgartem

Podle trenéra Leverkusenu Gerarda Seoana by nemělo jít o nic vážného, nicméně i tak zůstal švýcarský kouč v prognózách opatrný. Víc napoví nejspíš sobotní bundesligový zápas, v němž Leverkusen hostí Mohuč. Je totiž otázkou, zda do něho Schick, který dal na podzim už čtyři ligové góly, nastoupí.

I reprezentace Walesu má ovšem před říjnovou cestou do Prahy. Zatím totiž není pořád jisté, zda kvalifikační utkání v Edenu stihne zraněný Gareth Bale.

Oba týmy přitom myslí na bodový zisk a druhou příčku ve skupině.

„Účast v baráži o Katar máme víceméně jistou bez ohledu na umístění ve skupině, jde však o prestiž, renomé, a hlavně nasazení do následné baráže. Je totiž rozdíl hrát zápasy o účast na světovém šampionátu doma, nebo na půdě soupeře," připomíná reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý, proč je tak důležité, aby jeho tým Wales porazil a dostal se v tabulce na druhou příčku.

Reklama