Rooney neopustí rozkymácenou loď. Vyrostl jsem v obecním domě, připomněl slavný hráč

Sport ČTK Sport, ČTK
24. 9. 2021 12:12
Trenér Wayne Rooney nemá v plánu opustit fotbalisty Derby County, i když se druholigový anglický tým ocitl ve velkých problémech. Kvůli finančním potížím je v insolvenci a přišel o 12 bodů v tabulce, což ho srazilo na poslední místo.
Wayne Rooney coby kouč druholigového Derby slaví s jedním ze svých svěřenců
Wayne Rooney coby kouč druholigového Derby slaví s jedním ze svých svěřenců | Foto: Reuters

"Budu za klub bojovat. Neodejdu z lodi, která se kymácí. Potřebují někoho, kdo je povede. Jsem tomuhle klubu oddaný," řekl nejlepší střelec v historii anglické reprezentace.

Bývalý útočník Manchesteru United se ujal Derby County loni v listopadu, kdy odešel nizozemský trenér Phillip Cocu. Nejprve byl Rooney dočasným koučem, ale po dvou měsících získá stálé angažmá.

"Vyrostl jsem v obecním domě v Liverpoolu a vím, jak těžký život může být," připomněl slavný fotbalista.

"Záleží mi na hráčích i lidech v klubu. Co bych to byl za člověka, kdybych odešel nebo vyrazil na dovolenou?" uvedl pětatřicetiletý Rooney.

Zkritizoval majitele klubu Mela Morrise za to, jak se k těžké situaci postavil. Rooney se prý dozvěděl z televizních zpráv, že jde Derby do insolvence.

"Nemluvil jsem s Melem od 9. srpna. Přijde mi to trochu neuctivé. Komunikace je důležitá, ať už jde o dobré nebo špatné zprávy, musíme se s tím vypořádat," prohlásil.

Podle britských médií má Derby County dluhy mezi 50 a 70 miliony liber.

 

Právě se děje

Další zprávy