Hlavní obsah

To není mezera, vždyť to je kráter! V Bostonu sílí obavy, jak se podaří nahradit Krejčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston/Praha

Charlie Coyle. Chlapík, který se minulou sezonou NHL protrápil (6+10 v 51 zápasech) a v létě byl na dvou operacích kolena, je první volbou trenérů Boston Bruins na uvolněný post druhého centra za Davida Krejčího. Myslíte, že to bude stačit?

Foto: Profimedia.cz

Dokáže Charlie Coyle nahradit v Bostonu Davida Krejčího?

Článek

Pětatřicetiletý útočník se rozhodl pro návrat domů a už sází góly za Olomouc. V Bostonu nechal nabídku prodloužení kontraktu za miliony dolarů a podle informací Sport.cz přijal v novém působišti plat, který se vůbec nijak nevymyká z finanční politiky hanáckého klubu.

Po Krejčím ale v Bostonu zbyla mezera, kterou nezaplníte jen tak nějakým nádeníkem.

Vždyť rodák ze Šternberku odehrál během 12 sezon za Bruins 962 zápasů, v nichž zaznamenal 730 bodů (215+515). V play off přidal 156 utkání s bilancí 42+82. V roce 2011 vyhrál Stanley Cup. Zároveň byl nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části. Tenhle primát zopakoval o dva roky později. Ještě v minulé sezoně byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem (8+36) a druhým nejlepším asistentem Bruins.

Varianty byly jen dvě. Pokračování v Bostonu nebo návrat do Olomouce, říká David KrejčíVideo: ČTK

Kouč Cassidy má ale o náhradě jasno.

"Naše volba centra druhé lajny je logická. Bude to Charlie. Pokud k Tayloru Hallovi a (Craigu) Smithovi přidá to, co zvládal David, pak by to mělo fungovat," věří Cassidy.

Devětadvacetiletý Coyle, jenž ročně pobírá 5,25 milionu dolarů hrubého, bude muset zabrat, aby tyto předpoklady naplnil.

Při vší úctě ke stokilovému Američanovi, není to zrovna typ, který by disponoval kreativitou a hokejovým IQ Krejčího kalibru.

Halla vytáhl z bryndy

Byl to právě český centr, který vytáhl z bryndy držitele Hart Trophy 2018 Taylora Halla, který přišel do Bostonu s velmi pošramocenou pověstí po zoufalém angažmá v Buffalu.

Od Krejčího ale dostával famózní přihrávky a díky této spolupráci oprášil svou pověst a navrch podepsal v Bostonu novou čtyřletou smlouvu na 24 milionů dolarů...

"Když jsem ji ale podepisoval, tak jsem nevěděl, že tu Krech nebude pokračovat," povzdechl si Hall. "Musíme se s tím poprat všichni."

Ve Warrior Ice Areně mezitím začal tréninkový kemp Bruins, kteří první zápas nové sezony odehrají 16. října proti Dallasu.

Do té doby se budou muset přizpůsobit novým poměrům.

Atomové jádro se rozpadá

Dlouholeté bostonské 'atomové' jádro se však pomalu ale jistě rozpadá. Z obrany zmizeli dlouholetý kapitán Zdeno Chára i Torey Krug, Krejčí se přesunul do Evropy a gólman Tuukka Rask bude po operaci kyčle mimo hru asi až do února.

Generální manažer Don Sweeney přivedl jako náhradu brankáře Linuse Ullmarka, ale i útočníky Nicka Foligna, Tomáše Noska a Erika Haulu, což ovšem nejsou adepti do prvních dvou lajn.

V zámoří už se spekuluje o tom, že pokud plán s Coylem nevyjde, mohl by coby náhrada za kreativního Krejčího přijít na pozici druhého centra jiný Čech Tomáš Hertl, jemuž zbývá v San Jose poslední sezona z čtyřletého kontraktu.

Když si odmyslíme první formaci (Brad Marchand, Patrice Bergeron, David Pastrňák), pak už Boston žádného hráče Krejčího významu nemá.

"David měl u nás ohromnou roli. Bohužel právě teď, když tady už není, tak trochu zjišťujeme, jak moc dobrý vlastně byl," vidí Cassidy.

Takový kráter v sestavě se bude Bostonu jen těžko zasypávat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články