Nadace je tady. Seriálová adaptace kultovního sci-fi Isaaca Asimova nabízí velkolepou akci i komplexní děj

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccwatchx26

Foto: Apple

Seriál Nadace se vydává na mnoho různých planet napříč stovkami let

0Zobrazit komentáře

Je tady páteční podvečer a s ním další vydání newsletteru CC Watch, kde shrnujeme nejzásadnější dění ve filmovém a televizním světě, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, co si pustit. Tento týden se nese hlavně ve znamení sci-fi. Na Apple TV+ totiž právě dnes vychází první dva díly seriálu Nadace natočeného podle nejslavnějšího díla Isaaca Asimova.

Spolu s tím se objevily i zajímavé trailery na další tituly – jeden o dopadech mimozemské invaze na lidstvo, druhý o postapokalyptickém strádání robotického inženýra Toma Hankse. Podíváme se ale také jinam, třeba na Netflix do vod hororu nebo na dokument o antropocénu, epoše člověka.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Netflix ovládl televizní ceny Emmy: Největší streamovací služba se letos dočkala také největšího vítězství při předávání televizních Oscarů. Netflix posbíral celkem 44 sošek Emmy, z nichž například sedm připadlo dramatu o britské královské rodině Koruna a dvě minisérii o geniální šachistce Dámský gambit. Typicky dominující HBO tentokrát zaostávalo, pořád ale například získalo trojici Emmy za Mare z Easttownu. Naprázdno zdaleka neodcházel ani Apple, jehož Ted Lasso byl oceněn ve čtyřech kategoriích. Další vítěze jsme zmínili v samostatném článku.

Přichází Tiger King 2 a další true crime zajímavosti: Jakoby lidé z Netflixu sami sledovali CC Watch. Týden poté, co jsme se zaměřili na žánr true crime dokumentů, streamovací služba představila vlastní novinky pro následující měsíce. Tou největší je druhá řada Tiger Kinga, která ještě letos ukáže další šílený vývoj ságy Joe Exotica, Carole Baskin a dalších. V krátkém traileru ovšem zaujme také hon na vraha a zakladatele největší kanadské kryptoměnové burzy QiadrigaCX. Jiné zase možná až masochisticky potěší chystaný dokument o podvodníkovi, který se na Tinderu vydával za miliardáře.

Na co jsme zvědaví

Pokud by na Zemi dorazila návštěva z dálky několika světelných let, muselo by jít o společnost natolik technologicky a myšlenkově pokročilou, že by pro lidstvo i dnes působila jako božstvo. Přesně takový dojem navozuje velkolepý trailer na nové sci-fi Applu. Seriál Invasion se zaměří na příběhy lidí z různých částí světa v různých situacích a bude zkoumat, jak by na mimozemskou invazi reagovali. Přes relativně standardní premisu „zlých příchozích“ upoutávka naznačuje několik zajímavých témat, snad tedy skutečně půjde o komplexní zábavu.

***

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme zvědaví, výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, či osobní tip osobnosti českého byznysu najdete v kompletním, už dvacátém-šestém vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym