Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Chodec střet s autem nepřežil

Osobní vozidlo na přechodu pro chodce srazilo muže vracejícího se domů z práce

26. září 2021 12:54 , aktualizace 13:12

Doprava Nehody

     V pátek večer jsme informovali o velice vážné dopravní nehodě, ke které došlo před osmou hodinou večer v Holýšově. Osobní vozidlo zde na přechodu pro chodce srazilo muže vracejícího se domů z práce v Evobusu. Mimo jiné jsme uvedli, že chodec utrpěl velmi vážná zranění, v bezvědomí ho do nemocnice transportoval vrtulník LZS, a že o život muže bojují lékaři.

     Bohužel musíme zprávu aktualizovat, i přes obrovskou snahu všech na místě a poté lékařů v nemocnici, muž rozsáhlým zraněním včera podlehl. Smrt muže již oficiálně potvrdila i administrátorka Fakultní nemocnice Plzeň.

Původní článek

     V pátek před osmou hodinou večer došlo na křižovatce Jiráskovy třídy s ulicemi K Evobusu a Luční v Holýšově k velmi vážné dopravní nehodě, při které osobní automobil srazil chodce. K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události, zraněného si do péče převzali záchranáři a vzhledem k závažnosti jeho zranění byl na místo povolán i vrtulník LZS.. "Muž utrpěl velmi těžká zranění a byl v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami transportován cestou LZS na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.


     Podle tiskové mluvčí policie došlo ke střetu muže narozeného v roce 1968 s vozem Škoda Octavia řízeným mužem narozeným v roce 1970 na přechodu pro chodce, kdy vozidlo jelo směrem od Stodu. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou, u chodce nebylo její provedení vzhledem k utrpěnému zranění možné a proto byl nařízen odběr krve. 
     Policisté dále šetří příčinu a okolnosti této vážné nehody. Silnice byla po dobu zásahu zcela uzavřena, nyní by již místo mělo být průjezdné.

Foto: hasiči, KP

 



Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.