Thyme Fresh Leaves Macro Texture High Resolution Photo Abstract Vegetable Background

Tyhle zvláštní rostliny dokáže vypěstovat i stále chybující amatér. Těžko se najde něco, co by vedlo k jejich záhubě

Že na zahrádkaření a pěstování rostlin musejí být vlohy? Ne vždycky. I chybující amatér, který nemá moc času, může mít dokonalou zahradu. Musí však udělat jednu důležitou věc. Nechybovat v začátku, při výběru správných rostlin. Těmi jsou trvalky, kterým uškodí skutečně jen minimum věcí. A tak i při zanedbávání zahrady mohou být stále dokonalé. A které to jsou?

Mateřídouška

Kdo se ji rozhodně pěstovat na zahradě, má velkou jistotu, že už se jí jenom tak nezbaví. Nevadí jí ani přílišné sucho, ani silné mrazy. Ideální je zasadit ji na slunce a potom se o ni běžně, klidě jen nárazově starat. Navíc se nejedná jenom o okrasnou rostlinu, ale i o užitečnou. Tahle bylina má antiseptické, dezinfekční a uklidňující účinky.

Mohlo by vás zajímat:  Bílý cukr není jen škodlivý, v těchto případech je naopak nenahraditelný

Krásnoočko

Už samotný název této trvalky naznačuje, že může být ozdobou každé zahrady. Dobře se jí bude dařit v propustné půdě a nijak jí neškodí dlouhodobé sucho – právě naopak. Vhodné je vysadit ji na místě s přístupem slunečních paprsků a nijak jí nevadí ani silné mrazy. Svou krásu začne ukazovat na začátku léta a bude s tím pokračovat až do podzimu.

Zdroj obrázku: Freepik

Řebříček

Mnozí znají řebříček jako léčivou rostlinu, která dokáže pomoci třeba s otoky, ale také se záněty. Blahodárně však působí také na krevní oběh i trávení. Unikátem této rostliny je i fakt, že ji často můžeme znát z luk. A pokud zvládne růst zde, bez jakéhokoliv lidského zásahu, musí se jí dobře dařit i na zahradách, kde je péče přece jenom lepší než ve volné přírodě.

Mohlo by vás zajímat:  Růže v boxu jsou elegantní alternativou k běžné kytici. Každou ženu jejich krása nadchne

Rozchodník

Jen těžko by se hledala rostlina, která by se mohla rovnat tomu, co vydrží právě rozchodník. Bude na něj celé léto pražit slunce? Žádný problém. Bude vystavený silným mrazům? I to zvládne. Je místní půda skoro bez živin? Na vzhledu rostliny se to nepodepíše. V podstatě stačí jen zasadit a poté se kochat krásou. A to po několik měsíců, od jara až do nástupu zimy.

Zdroj: Life Hacks
Přidat na Seznam.cz