Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 0:1Lídr si díky Hejdovi upevnil první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Hejda 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zvítězili v 9. kole první ligy nad Pardubicemi 1:0 a upevnili si první místo v tabulce. Utkání v pražském Ďolíčku, kde mají Východočeši domácí azyl, rozhodl v 75. minutě kapitán Viktorie Lukáš Hejda. Západočeši soupeři částečně oplatili porážku 0:3 z minulé sezony a v tomto ročníku nejvyšší soutěže vyhráli osmý zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Viktorie Plzeň a Jan Prosek z Pardubic.

Článek

Pardubičtí, kteří v úterý vypadli ve 3. kole domácího poháru po prohře 0:2 na půdě druholigové Jihlavy, získali z posledních čtyř kol jediný bod a jsou na 13. příčce neúplné tabulky.

Favorizovaní hosté si první velkou šanci vytvořili ve 12. minutě. Řezník hrající 300. ligový duel připravil dobrou střeleckou pozici Kopicovi, který však z voleje zamířil kousek nad břevno.

Ve zbytku první půle drželi Východočeši s Viktorií krok. Ve 33. minutě Plzeň podržel brankář Staněk, když Caduův překvapivý pokus z úhlu vytáhnul na tyč. Uzdravený pardubický gólman Boháč při premiérovém ligovém startu v sezoně moc práce neměl.

Atraktivní fotbal se nehrál ani ve druhém poločase, do něhož naskočili plzeňští náhradníci Chorý a Šulc. Ten v 63. minutě po Řezníkově přihrávce z pravé strany zblízka netrefil branku.

Čtvrt hodiny před koncem Plzeňští přeci jen otevřeli skóre. K odraženému míči se dostal Hejda a zpoza šestnáctky ho tvrdou střelou umístil k tyči Boháčovy branky. Jednatřicetiletý stoper se v lize trefil podruhé za sebou a připsal si jubilejní 20. gól v nejvyšší soutěži. Před týdnem Hejda rozhodl o vítězství nad Českými Budějovicemi.

Západočeši už si v závěru těsný náskok bez větších problémů pohlídali a připravili Pardubicím první domácí porážku v tomto ligovém ročníku.

Fotbalová liga - 9. kolo (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 75. Hejda. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Paták - Štěrba (video). ŽK: Kostka (Pardubice). Diváci: 1562.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (83. Huf), Solil (83. I Sang-hjok), Tischler (83. Lupač), Cadu (41. Červ) - Chytil (69. Černý). Trenér: Novotný.
Plzeň: Staněk - Řezník, Hejda, Pernica, Havel - Janošek (84. Kalvach), Bucha - Kopic (46. Chorý), Sýkora (76. Kayamba), Mosquera (46. Šulc) - Beauguel (89. Čermák). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: