Hlavní obsah

Koryčanští hasiči se rozloučili se svým zesnulým velitelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velitele své jednotky doprovodili v sobotu na jeho poslední cestě koryčanští hasiči. Pětačtyřicetiletý Marek V. zemřel 15. září spolu se svým kolegou Jaroslavem F. po výbuchu plynu v sutinách rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku.

V Koryčanech se v sobotu rozloučili s druhým ze zemřelých hasičůVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Byl to velmi kamarádský, velmi pracovitý a ochotný chlap. Všem nám moc chybí. Stejně jako Jarda,“ řekl Právu muž středního věku z Koryčan.

Příliš do řeči místním v sobotu nebylo. „Pracoval v místních technických službách a na co sáhl, to mu šlo. Jezdil s náklaďákem, traktorem i bagrem. Byl všude, kde jej bylo potřeba. Pomáhal všem,“ uvedl další muž.

Stav zraněných mužů po výbuchu v Koryčanech je stabilizovaný. Ve středu proběhl pohřeb hasiče

Krimi

Naposledy se rozloučit s velitelem koryčanské jednotky nepřišli jen místní hasiči, ale i jeho kolegové z dalších jednotek Zlínského, ale i Jihomoravského kraje. Dobrovolní hasiči z Koryčan drželi u jeho rakve čestnou stráž. Po skončení smutečního obřadu nesli rakev uličkou, po jejíž krajích vzdávali zesnulému Markovi V. hold desítky jeho kolegů a přátel.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči se se svým kolegou rozloučili symbolickou uličkou.

„Zemřel člověk velmi vzácného druhu. Muž, který myslel na druhé víc než sám na sebe. Více než na svůj zisk myslel na dobro ostatních. A tak si ho budou všichni pamatovat,“ zaznělo během smuteční řeči.

Když vůz pohřební služby odvážel rakev, hasiči spustili na několik minut ve svých vozech sirénu, která doprovázela Marka V. na jeho poslední cestě.

V Koryčanech se v sobotu rozloučili s druhým ze zemřelých hasičůVideo: Aleš Fuksa, Právo

„I kdyby Marek tušil, kam ho služba dobrovolného hasiče přivede, nikdy by své rozhodnutí stát se hasičem nezměnil. Stát se dobrovolným hasičem není jen o koníčku. Je to o způsobu uvažování. Hasiči jsou kdykoliv připraveni pomáhat tam, kde jsou jejich síly zapotřebí,“ naslouchali před smuteční síní slovům řečníků smuteční hosté.

Rozloučit se s Markem V. přišlo v sobotní odpoledne několik stovek.

Stav dalšího hasiče vážný, ale stabilizovaný

Po explozi plynu z 15. září došlo ke zranění dalších lidí. Stav dvou mužů, z nichž jeden je hasič a druhý majitel nemovitosti, je stabilizovaný. Zůstávají hospitalizováni v Brně, respektive v Ostravě.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Kolegové zemřelého velitele koryčanské jednotky drželi u jeho rakve čestnou stráž.

Třetí zraněný muž, hasič, strávil po neštěstí jednu noc ve zlínské nemocnici, následně ho zdravotníci propustili do domácího ošetřování.

Ve středu se konal pohřeb hasiče Jaroslava F.

Hasiči v Koryčanech pochovali kolegu, který zemřel při výbuchu plynu

Domácí

Případ exploze dozoruje Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. Podle státního zástupce Jiřího Láníčka byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení za něj pachateli hrozí dva roky až osm let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám