Hlavní obsah

Zklamaná Kvitová po neúspěšném semifinále: Je mi to hrozně líto, hlavně kvůli divákům

Unavená tenistka Petra Kvitová nedokázala v semifinále turnaje v Ostravě čelit Anett Kontaveitové. Před skoro pěti tisícovkami fanoušků se ze sebe snažila dostat co nejlepší výkon, ale proti Estonce příliš kazila a podlehla ve dvou setech.

Foto: David W Cerny, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová během semifinále Ostrava Open 2021.

Článek
Fotogalerie

Už před turnajem říkala, že po sezoně, v které měla i různé zdravotní problémy, nemá už příliš sil. Dva zápasy zvládla vybojovat, ve třetím jí už viditelně energie scházela. Tentokrát nepomohlo ani skandování "Petra! Petra!", a ač se zlepšovala, hrála daleko za svým standardem.

"Říkala jsem si, že to musím přijmout, že moje tělo je v takovém stavu, že tohle je maximum, co teď můžu předvádět. Snažila jsem se to nějakým způsobem akceptovat," pronesla.

Po "kanáru" v první setu se ve druhém zlepšovala. Vydřela i jeden brejkbol, ale dobře servírující soupeřka obrat nepřipustila. "Dostala jsem se do toho, ale na Anett to nestačilo. Kdybych hrála s jinou hráčkou, tak by to třeba bylo jinačí, ale prostě to nešlo. Snažila jsem se bojovat o každý míč, ale nevyhrávala jsem si servis a i tohle potom bralo síly," uvedla Kvitová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Česká tenistka Petra Kvitová během semifinále ostravského turnaje, ve kterém hrála proti Estonce Anett Kontaveitové.

Podobné pocity už zná. Na okruhu WTA končí patnáctou sezonu a v závěru roku ze sebe dostává poslední zbytky sil. "Vždycky jsem na konci sezony mlela z posledního a je to jenom o srdci a bojovnosti, abych se do zápasů dostala. Tak to bylo i tady," podotkla.

Před startem ostravské akce vyhlásila, že už nebude hrát Fed Cup. Sezonu ukončí po Indian Wells. "Musím si trošku odpočinout. Zdravotně jsem letos měla velké patálie a potřebuju se z toho nějakým způsobem dostat a odpočinout si, abych měla sílu na příští sezonu."

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Estonská tenistka Anett Kontaveitová a Petra Kvitová po semifinále turnaje v Ostravě.

Otázkou je, jestli má za jejího současného stavu cenu letět do USA na jeden turnaj. "Myslím, že to je pořád velký turnaj, pořád se o něco hraje," uvedla Kvitová a dodala: "Indian Wells je krásný turnaj, bydlíme v domečku, takže to bude trošku jiné pojetí. A uvidíme, jak to dopadne. Je zvláštní letět do Ameriky na jeden velký turnaj a tím skončit, ale to už nějak zvládnu."

Reklama

Související témata: