Hlavní obsah

Evropský pohár žokejů vyhrál v Chuchli Fresu jako druhý Ital

Antonio Fresu vyhrál sedmý ročník Evropského poháru žokejů. V pražské Chuchle Areně se stal druhým italským vítězem a navázal na krajana Cristiana Demura, který uspěl při premiéře mítinku v roce 2015. Z trojice domácích zástupců byl nejlepší devátý Jan Verner.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Italský jezdec Antonio Fresu, jenž vyhrál 7. ročník Evropského poháru žokejů.

Článek

Fresu se z šesti bodovaných dostihů radoval dvakrát z vítězství a jednou dojel třetí, pátý, šestý a osmý. Nasbíral 24 bodů a o čtyři porazil Nizozemce Adriena de Vriese a Švéda Pera-Anderse Graberga. Čtvrtá skončila jediná žena v soutěži Švýcarka Sibylle Vogtová.

"Jsem skutečně moc rád, byl to skvělý den. Vítězství v poháru žokejů si vážím, je pro mě důležité. Určitě se pokusím znovu přijet," řekl Fresu v České televizi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaroslav Linek na koni Rabbit Breath se raduje při průjezdu cílem hlavního dostihu Leram EJC Million v rámci 7. ročníku Evropského poháru žokejů.

Hlavní dostih Leram EJC Million na 1400 metrů s dotací 1,2 milionu korun vyhrál stejně jako loni Slovák Jaroslav Línek, tentokrát s klisnou Rabbit Breath. "Nepočítal jsem, že vyhrajeme, ale ukázala, že asi něco umí a byla dobře nachystaná," řekl Línek.

Návrat Nagano Golda po čtyřleté pauze na české dráhy skončil třetím místem ve 43. Velké ceně českého turfu s odstupem čtyř délek za vítěznou Wellunkou právě s Fresem.

Reklama