Hlavní obsah

Skvělý úspěch! Taneční pár sourozenců Taschlerových se kvalifikoval na ZOH

Oberstdorf
Aktualizováno

Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi v Oberstdorfu získal místo na zimních olympijských hrách 2022 v Pekingu. Česko bude mít poprvé v samostatné historii obsazené na olympiádě všechny krasobruslařské kategorie. Taschlerovi při dodatečné kvalifikaci na Nebelhorn Trophy neudrželi druhou příčku po rytmickém tanci a klesli na pátou pozici, ale v redukovaném pořadí obsadili poslední postupové čtvrté místo. Německý pár, který skončil druhý, totiž o místo na olympijských hrách neusiloval.

Foto: Sport.cz

Český sourozenecký taneční pár Natálie Taschlerová, Filip Taschler na archivním snímku.

Článek

Mladí čeští tanečníci ve volném tanci nezopakovali výkon z Lombardia Trophy v Bergamu, kde si ziskem 104,29 bodu před dvěma týdny vytvořili nový osobní rekord. Tentokrát získali o 1,82 bodu méně. Partnerka chybovala při jedné ze sólových otoček a po jízdě se bouchla dlaní do čela.

Velmi napjatě pak poměrně dlouho čekali na známky. Když se objevili na průběžné čtvrté pozici, která znamenala jistotu postupu, mísila se u nich radost s úlevou. Olympijské místo sice oficiálně vyjeli pro stát, ale Česko žádný jiný kvalitní seniorský taneční pár nemá a navíc svaz razí zásadu, že na ZOH jedou závodníci, kteří zajistili kvótu.

Taschlerovi, kteří loni tradiční závod v Oberstdorfu vyhráli, ve vyrovnaném závodě zaostali o 76 setin bodu za druhými Němci Katharinou Müllerovou a Timem Dieckem. Za sebou měli velký odstup, šestí Maďaři na ně ztratili přes dvanáct bodů.

Přidali se díky tomu k Michalu Březinovi, Elišce Březinové a sportovní dvojici Jelizaveta Žuková, Martin Bidař, kteří se kvalifikovali z mistrovství světa. Všechny čtyři kategorie mělo tuzemské krasobruslení na olympiádě naposledy v Albertville 1992 ještě v barvách společného Československa.

Krasobruslařský závod Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu (Německo), dodatečná kvalifikace na ZOH v Pekingu:
Ženy - konečné pořadí:
1. Liuová (USA) 207,40 bodu,
2. Kurakovová (Pol.) 193,58,
3. Safonovová (Běl.) 190,29.
Taneční páry - konečné pořadí:
1. Turkkilaová, Versluis (Fin.) 181,19,
2. Müllerová, Dieck (Něm.) 173,74,
3. Kazakovová, Revija (Gruz.) 173,20,
...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 172,98.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články