Foto: Unsplash

Twitter konečně pracuje na řešení dlouhotrvajícího problému s mizejícími tweety

Pokud používáte Twitter v mobilní aplikaci často, zřejmě jste se již setkali s problémem, který trápí celou řadu uživatelů. Jde o to, že při zobrazení a pročítání tweetu tento příspěvek třeba v půli čtení jednoduše zmizí. Tato nepříjemnost se stává při obnovení časové osy a nejčastěji v tom případě, kdy na jeden stejný tweet současně odpovídá více uživatelů.

Společnost problém potvrdila a slíbila nápravu: „Víme, že je to frustrující, a proto pracujeme na změně.“ Odstranění potíží by mělo proběhnout v průběhu následujících dvou měsíců, v nichž bude Twitter zavádět řadu nových aktualizací, které nepříjemnost vyřeší. Nicméně společnost dosud neupřesnila, jak budou následující změny vypadat, a o co tedy půjde.

Zajímavé je, že Twitter v posledních měsících přichází se stále novými funkcemi a vylepšeními. Nedávno jsme se například dočkali nové funkce s názvem Komunity. Jedná se o alternativu skupin na Facebooku. Uživatelé díky ní mohou tweetovat přímo osobám, s nimiž sdílejí konkrétní zájmy.

Podmínkou pro využívání komunit je však získání pozvánky od moderátora konkrétní skupiny. A například vzhledem k tomu, že funkce je prozatím nová, musí uživatel před založením nové komunity požádat o schválení Twitter. Nicméně je jasné, že tento schvalovací proces nemůže (z kapacitních důvodů) fungovat i do budoucna. Společnost proto plánuje v následujících týdnech provést některé další změny, které by měly používání nové funkce zjednodušit.

Zdroj: engadget.com