Box Office: Shang-Chi v pokladnách překonal Black Widow

Box Office: Shang-Chi v pokladnách překonal Black Widow | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Na klíčovém americkém trhu letos není úspěšnějšího filmu, než je marvelovka Shang-Chi.

Shang-Chi zůstává ve svém čtvrtém víkendu stále na první příčce a přináší Marvelu nějakých 13 milionů dolarů. Už během premiéry jsme věděli, že konkurence nebude až do října, takže žádné překvapení, že film hladce proplouvá ke 196 mega z Ameriky a stává se tak nejúspěšnějším filmem tohoto roku.

Na druhém místě výročního amerického žebříčku je Black Widow (187 milionů). Zároveň je docela dobře možné, že z hlediska čistého zisku zatím Black Widow stále ještě vydělala Marvelu/Disneymu víc, protože tržby z kin se dělí zhruba napůl mezi provozovatele kin a studio, zatímco Black Widow byla zároveň uvedena na streamovací službu Disney+, kde studio utržilo další desítky milionů, o které se navíc v tomto případě nijak dělit nemuselo. Když se podíváme na mezinárodní tržby v kinech, tak Black Widow utržila celosvětově 377 milionů a Shang-Chi zatím 363 milionů.

Vdovu tedy Shang-Chi v tomhle směru brzy pokoří, nicméně zatím to vypadá, že dva nejúspěšnější hollywoodské filmy letošního roku (Rychle a zběsile 9 - 716 milionů, Godzilla vs. Kong - 467 milionů) se mu dostihnout nepodaří. Zároveň je nicméně pravdou, že oba dva snímky byly uvedeny v Číně, zatímco Shang-Chimu se tam termín získat nepodařilo, takže má stoupání v žebříčku výrazně ztížené.

Mezitím Universal má v kinech další muzikálový propadák. Studio se proslavilo hrůznými Cats z Vánoc 2019, které utržily nuzných 6,6 milionů. Teď je tu Dear Evan Hansen, film, který bude asi navždy známý tím, že teenagera v něm hraje třicetiletý všemožnými snahami omlazovaný herec Ben Platt, syn jednoho z prominentních producentů. Středoškolské písničkové drama bylo velkou podzimní sázkou s hmatatelným marketingem, ale z více než 3300 kin padlo jenom 7,5 milionu dolarů. Kritici film totálně zazdili, fandové z prvních projekcí posílali nadšené ohlasy, ale jak film vidělo více a více diváků, hodnocení postupně sláblo. Film se bude hrát čistě v kinech jenom 17 dní a pozitivním faktem budiž, že na rozdíl od 90milionových Cats stál jenom 27 milionů. 

Z novinek se ještě dostalo těsně na desítku indické romantické drama Love Story. S 971 000 dolary ze třístovky kin je vidět, že diváci mají o bollywoodský import čím dál tím větší zájem. Až na jedenáctou příčku se propadly The Eyes of Tammy Faye, které zvýšily počet projekcí z 902 na 1352 a přesto to stačilo jen zmírnit propad na 3 % diváků a tržbu 633 000 dolarů. Film má po dvou týdnech 1,5 milionu dolarů z Ameriky.

Asian Cinemas
Indické Love Story

Ze starších filmů drží medailové pozice Free Guy na třetí příčce se 4 miliony a 114 mega po sedmi týdnech promítání. Celosvětově to dělá 317 milionů. Horor Candyman2,5 milionu a 57 mega po pěti víkendech (celosvětově 71), zatímco Zhoubné zlo je s 1,5 milionu teprve na 12,3 milionu dolarů po třech týdnech (celosvětově 29). Nevypadá to, že tenhle přepálený krvavý nářez Jamese Wana v budoucnu překoná společensko-kritický krvavý nářez Nii DaCosty. Na pětce je potom s polovičním úbytkem diváků western Cry Macho od Clinta Eastwooda se 2 miliony a osmičkou po deseti dnech promítání.

Mezinárodně se zatím dál promítá Duna, které se do téhle chvíli povedlo vyšplhat na 77 milionů.

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Box Office: Shang-Chi v pokladnách překonal Black Widow | Fandíme filmu Box Office: Shang-Chi v pokladnách překonal Black Widow | Fandíme filmu Box Office: Shang-Chi v pokladnách překonal Black Widow | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest