Očekávaná druhá řada Zaklínače se blíží. Netflix ukázal další trailer a potvrdil, že bude pokračování

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

zaklinac

Foto: Jay Maidment/Netflix

Henry Cavill v seriálu Zaklínač od Netflixu

0Zobrazit komentáře

Na internetu o víkendu proběhla událost připomínající menší Comic-Con, avšak zaměřená pouze na Netflix. Ve více než tříhodinové akci plné prezentací, panelových diskuzí či trailerů zmínila streamovací služba přes 70 seriálů a 28 filmů, z nichž jsme vybrali nejzajímavější novinky. Jsou mezi nimi třeba Stranger Things, akční blockbuster Red Notice nebo komedie s Leonardem DiCapriem K zemi hleď. Možná to nejlepší pak přišlo na konec, kdy se mluvilo o Zaklínači. 

Netflix jakoby se už nemohl dočkat, až bude moci do světa po dvou letech vypustit druhou řadu Zaklínače, na víkendové akci Tudum z ní totiž ukázal hned několik scén. Není se čemu divit – temné fantasy podle knižní předlohy Andrzeje Sapkowského se po uvedení v prosinci roku 2019 stalo dosud největším seriálovým hitem streamovací služby. Ačkoliv se pokračování začalo natáčet hned počátkem roku 2020, kvůli pandemii byla produkce na dlouhé měsíce přerušena.

Plnohodnotný trailer druhé sezóny Zaklínače konečně dorazil letos v červenci a ukázal hlavně zaklínače Geralta a mladou princeznu Ciri v pevnosti Kaer Mohren. Hrdinové se sem vydali v zásadě ukrýt před rostoucím chaosem okolního světa. Ciri zároveň musí zjistit, jaká moc se v ní skrývá, a vycvičit se tak, aby se dokázala postarat sama o sebe. V rámci akce Tudum Netflix ukázal dvojici scén, které nám poskytují náhled do některých z konfliktů nových dílů.

V jednom klipu Geralt hovoří s jeho „starým přítelem“ Nivellenem. Označení „starý přítel“ jednak naznačuje vzdálení se ději předlohy, důležitější je však předmět diskuze – Ciri. Když se Nivellen Geralta ptá, do jaké míry princezna zná jeho minulost, odkazuje také na její možnou cestu ke statusu zaklínače. Mentorský, snad až otcovský vztah mezi Geraltem a Ciri bude nejspíš jedním z hlavních motivů nové řady.

Druhá scéna hlavně vyvolává napětí, zaklínač v ní totiž princeznu v noci vytáhne z postele a pošle na útěk – v domě je možná Bruxa, mocný upír maskující se jako mladá lidská žena. Vyvrcholením panelu o Zaklínači byl pak nový trailer, který kombinuje shrnutí první a představení druhé řady seriálu. Vedle záběrů viděných už dříve se v něm objevují nová monstra, Geraltův mentor Vesemir nebo čarodějka Yennefer, jež se po velké bitvě ocitla ve složité situaci.

Nového Zaklínače na Netflixu uvidíme 17. prosince a rovnou pak můžeme očekávat také potvrzenou třetí řadu. Streamovací gigant navíc ukázal video mapující přípravy natáčení prequelu, minisérie The Witcher: Blood Origin odehrávající se 1 200 let před dobou Geralta z Rivie. Zaklínač se tak z jednoho úspěšného seriálu rychle přetavuje na celou franšízu, jak už v srpnu ukázal animovaný film Zaklínač: Vlčí sen.

Jak zaznělo výše, panel o temném fantasy byl jen závěrem obří prezentace Netflixu. Mezi její další vrcholy patřila například tříminutová scéna z chystané akční komedie Red Notice. Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot v ní ztvárnili agenta FBI a dva lupiče umění, kteří ve zveřejněném videu bojují uprostřed muzea. Komediální žánr pak reprezentuje také snímek K zemi hleď!, kde se v příběhu o varovné kampani před dopadem asteroidu na Zemi setkalo až nebývale hvězdné obsazení. 

Vedle zmíněných novinek na největší streamovací službu světa do konce roku dorazí ještě několik vysoce očekávaných titulů. Nejblíže (29. října) z nich je prequel zombie hororu Armáda mrtvých, zaměřený na postavu vykradače trezorů Dietera. Velký trailer Armády lupičů ukazuje odlehčenější akční film prakticky bez nemrtvých, ale zato s dalším velkým týmem zkušených lupičů a „neprolomitelných“ sejfů. Jen o pár týdnů později, 17. listopadu, dorazí zase jiný typ šílenosti, a to druhá řada Tiger Kinga.

Tou dobou už budou moci kalendář napjatě sledovat fanoušci asijského hororu a anime. Konkrétně 19. listopadu se totiž na Netflix chystá Hellnound, korejský horor plný monster z pekla. Ve stejném měsíci dorazí také hraná adaptace kultovního Cowboy Bebop, která na sebe prozatím láká titulkovou sekvencí plnou záběrů ze seriálu.

Zmínit musíme i upoutávku na čtvrtou řadu Stranger Things plánovanou někdy na příští rok, ukázku z poslední série drogového thrilleru Ozark nebo klip odhalující první záběry z adaptace ceněných okultních grafických románů The Sandman. Netflix samozřejmě nezapomněl ani na svůj možná zatím největší seriálový hit, historické drama Bridgerton, které z druhé řady odhalilo prozatím alespoň jednu scénu.

Jak říkají čísla v úvodu článku, tento výčet pokrývá jen malou část masivní prezentace americké streamovací služby. Kompletní, více než tříhodinové video lze s českými titulky zhlédnout na YouTube. Netflix v něm ukazuje, že nezávisle na stále probíhající pandemii do světa chystá pumpovat desítky hodin nových filmů, seriálů a dalších pořadů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym