Foto: se svolením Nokia

Nokia G50 je cenově dostupný 5G telefon s dvouletou aktualizací operačního systému

Společnost Nokia představila nový telefon střední třídy G50, který se může pochlubit příznivou cenou a velmi slušnými parametry. Podobá se Nokii X20 (která byla představena v dubnu letošního roku), ale nabídne větší 6,82palcový displej s rozlišením HD+, jasem až 450 nitů, velkou baterii (5 000 mAh), audio konektorem a 18W rychlonabíjením.

Skvělou zprávou je také podpora 5G sítí (5G Sub 6). Naopak zamrzí starší čip Snapdragon 480, což znamená slabší výkon – nižší rychlost a méně plynulý herní zážitek. Nabídne 4 GB RAM, 128GB úložiště a také slot pro microSD. Na přední straně ve výřezu ve tvaru písmene „V“ najdeme 8Mpx fotoaparát.

Na zadní straně telefonu Nokia G50 se nachází soustava tří fotoaparátů uspořádaných do kruhu. Primární 48Mpx fotoaparát doplňuje 5Mpx ultraširokoúhlý senzor a 2Mpx hloubkový senzor. Přední selfie kamera nabízí také stabilizaci videa (což uživatelé ocení zejména při pořizování TikTok videí) a režim Noční selfie, který je ideální při focení při slabém osvětlení.

Podle společnosti HMD Global, výrobce telefonů Nokia, bude Nokia G50 dodávána s operačním systémem Android 11 a získá dva roky aktualizací operačního systému a tři roky měsíčních bezpečnostních aktualizací. Jednoduše řečeno – jde o telefon, který vám vydrží několik let.

Nokia G50 je k dispozici pro předobjednávky od 22. září na oficiálních stránkách společnosti Nokia. Dostupný je ve dvou barvách – modré a růžové. Jeho cena je stanovena na 230 euro (tedy asi 5 800 korun).

Zdroj: theverge.com